Civil

2017.06.22. 17:02

Balogunyomi óvónőé a nyertes pályázat a Szent László-év kapcsán

A Katolikus Pedagógiai Intézet által meghirdetett pályázaton első helyezést ért el a balogunyomi Rábáné Mészáros Rita, a szombathelyi Brenner János Óvoda óvónője.

Civil Tudósítónktól

A Szent László-év kapcsán kiírt pályázatok közül – foglalkozásából adódóan – Rita óvodapedagógia kategóriában indult. A feladat egy Szent Lászlót ábrázoló képzőművészeti alkotás bemutatása volt, valamint a hozzáfűződő történet vagy legenda ismertetése, illetve olyan lehetőségek keresése, melyek segítségével közelebb hozhatják az óvodás gyermekekhez a szent alakját, megismerhetik példáját, életszentségét.

Rita pályázatának címe: „Sziklahitű László, a lovagkirály". A képzőművészeti alkotás, mely ihletet adott és forrásul szolgált: Somogyi Győző Árpád-házi szentek sorozatának darabja, mely Jákon, a Közösségi Házban található. Óvodásai, egy kirándulásuk alkalmával meg is tekintették az alkotást.

Rita különböző tevékenységeket átfogó heti projekttervet dolgozott ki, s e tevékenységek révén igyekezett megvalósítani a pályázatban leírtakat. Segítségére volt Dr. Rátkai László jáki esperes-plébános, valamint a témában megjelent könyve.

Az óvodapedagógusok kategóriájában 16 pályamű érkezett be, s az övé bizonyult a legjobbnak. A díjat Alberto Bottari de Castello, Magyarország apostoli nunciusa adta át május végén, Budapesten, a Nemzeti Múzeum Széchenyi termében.

Kiss Istvánné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!