Sport

2017.06.22. 13:35

Két veszprémi a csapat Eb-n - Hazánk a második ligában érdekelt

VESZPRÉM Szögi István és Kéri Bianka is tagja a hétvégén Tel-Avivban a csapat atlétikai Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatottnak.

B. Virág Rita

A hétvégén négy helyszínen rendezik a csapat atlétikai Európa-bajnokságot. Magyarország Tel-Avivban, a második ligában lesz érdekelt. Az elsőosztály a franciaországi Lilleben csatározik.

Itt összesen tizenkét ország atlétái mérik össze tudásukat, a legtöbb pontot gyűjtő két csapat pedig az élvonalban folytathatja jövőre. A magyarok Ausztria, Ciprus, Horvátország, Izland, Izrael, Lettország, Litvánia, Moldávia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia legkiválóbbjaival csatároznak majd a minél előkelőbb helyezésekért. A magyar válogatottban a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) két sportolója is helyet kapott. Szögi István ötezer méteren, Kéri Bianka 800 méteren képviselheti hazánkat. Mindketten Tóthné Stupián Anikó tanítványai.

A magyar bajnok, Kéri Bianka 800-on áll majd rajthoz Fotó: VEDAC

A viadalt egyáltalán nem lehet félvállról venni, több klasszis is rajthoz áll majd, így például a horvát olimpiai bajnok gerelyhajító Sara Kolak, vagy az idei év eddigi legjobb eredményével büszkélkedő diszkoszvető, a litván Andrius Grudzius is.

A mieink közül Márton Anita súlylökő az egyik nagy favorit diszkoszvetésben is, 110 gáton Baji Balázs okozhat meglepetéseket, ahogy diszkoszvetésben Kővágó Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!