Sport

2017.06.22. 16:50

A hatodik helyen zárt a Szent Benedek

BALATONFÜRED Első alkalommal jutott be a Szent Benedek serdülőcsapata a Szalayné Sebők Éva országos serdülőbajnokság országos döntőjébe.

B. Virág Rita

A füredieken kívül az ÚTE, a Penta Gödöllő, a BRSE, a Felsőváros Székesfehérvár és a Nyíregyháza csapata érdemelte ki, hogy részt vegyen a rangos megmérettetésen.

Első mérkőzését a Balatonfüred az ÚTE alakulatával vívta. Fehér Tibor tanítványai megilletődött játékkal nyitottak, így csak egy szett megnyerésére futotta (3-1, -17, 16, 23, 21).

A következő mérkőzésen óriási csatát vívott a Szent Benedek a későbbi győztes Nyíregyházával. Végül a balatoniak 3:2-es sikert értek el (-21, -21, 23, 19, 15).

Másnap, a középdöntőben a legjobb négy közé jutás volt a tét. Az ellenfél a magyar bajnok és kupagyőztes Békéscsaba utánpótlásgárdája volt. Itt is tudtak a fürediek egy játszmát nyerni, de végül a viharsarkiak örülhettek: 3:1 (10, - 22, 21, 15). Ezzel eldőlt, hogy a fürediek az ötödik helyezésért játszhatnak a helyosztókon.

A Szent Benedek Balatonfüred RA kiválóan szerepelt az OSB döntőjében Fotó: Facebook

Vasárnap drámai csatában 3:2 arányban (-23, 23, -27, 16, 10) vereséget szenvedett a Szent Benedek nagynevű ellenfelétől, a Penta Gödöllőtől, így a hatodik helyen végzett a csapat.

- Nem adtuk olcsón a bőrünket, hiszen 3:0-s vereséget nem szenvedtünk, ellenben két 3:2-es meccset is vívtunk, ahol a szívünket is kitettük a pályára - mondta el Fehér Tibor, a balatonfürediek szakvezetője.

- Az elért eredmény egyesületünk másfél éves fennállására való tekintettel örömteli, hiszen a „rutinos" játékosok mellett pályára kerültek és jól teljesítettek a szeptemberben kezdő, saját nevelésű röplabdásaink is, és külön öröm a 13 éves Vasvári Zsófia játéka, aki véleményünk szerint szép jövő előtt áll - fogalmazott a tréner.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!