Sport

2017.06.22. 18:20

A jók között is a legjobb: átadták a "Magyarország Jó tanulója-Jó sportolója" elismeréseket

A napokban hirdették ki a pályázat eredményét és adták át az elismeréseket azoknak a fiataloknak, akik a "Magyarország Jó tanulója-Jó sportolója 2016" díjat elnyerték. Megyénkből is számos fiatal járt sikerrel.

Kerkai Attila

Az országban több mint 400 fiatal érdemelte ki a "Magyarország Jó tanulója-Jó sportolója 2016" díjat, közülük is a legjobbak a Földművelésügyi Minisztériumban vették át oklevelüket. Az elismerést olyan diákok érdemelhették ki, akik köznevelési intézményben 5-8., illetve 9-13. évfolyamos tanulók voltak, vagy nappali tagozatos felsőoktatási intézményben voltak hallgatók. A korcsoporttól függően a 2015/16-os tanévben 4,8-as, 4,7-es, vagy 4-es átlagot kellett elérniük, emellett sportáguk országos bajnokságán, vagy nemzetközi versenyén a legjobb hatban kellett végezniük.

Major Veronika és Csótár András a díjátadón
Fotó: zh

Zalából számos fiatalt részesítettek az elismerésben, ám közülük is kiemelkedett a keszthelyi Asbóth Sándor középiskola diákja és a Keszthelyi BEFAG LK sportlövője, Major Veronika. A futócéllövészetben és légpisztolyban is többszörös világ- és Európa-bajnok sportlövő a "Magyarország Jó tanulója - Jó sportolója 2016" díj odaítélésekor az országban a legmagasabb pontszámot érte el tanulmányi és sporteredményeivel. Az ünnepélyes díjátadáson ő is ott volt és iskolája igazgatójával, Csótár Andrással együtt vehette át a díjat.

A "Magyarország Jó tanulója-Jó sportolója 2016" díj zalai kitüntetettjei.

I. kategória (általános iskolások): Varga Laura, Kovács Dóra, Molnár Levente, Bognár Botond Bendegúz, Kiss Gergely, Vörös Marcell, Varga Nóra, Kálovics Adél (valamennyien Rozgonyi Úti Általános Iskola, Nagykanizsa), Molnár Botond (Batthyány Lajos Gimnázium, Nagykanizsa), Andrási Zsófia (Miklósfai Általános Iskola, Nagykanizsa), Kovács Dominika Hanna (Egervári László Általános Iskola, Egervár), Juhász Mária Manuela (Egry József Általános Iskola és Művészeti Iskola, Keszthely), Röszler Dóra (Belvárosi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Dózsa György Tagiskola, Zalaegerszeg).

II. kategória (középiskolások): Csóti Jusztina, Gárdos Tamás, Gerencsér Dóra, Kiss Orsolya, Lukács Eszter, Lukács Tünde, Sáfár Anna Alexandra, Szabó Anna, Tóth Dániel, Gárdos Piroska, Tóth-Lakits Petra, Mácsek Áron Bence, Kendeh-Kirchknopf Lili (valamennyien Keszthelyi Vajda János Gimnázium, Keszthely), Major Veronika (Asbóth Sándor Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, Keszthely), Kovács Benedek Máté, Ott Dorina, gerencsér Petra, Hír Csenge Karola, Sabján Csenge (valamennyien Zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium, Zalaegerszeg).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!