Szentbékkálla

2017.06.22. 19:15

Klasszikus művek a Káli-medencében

SZENTBÉKKÁLLA A település késő barokk temploma az idei nyáron tizedik alkalommal ad otthont a klasszikus zene magyarországi élvonalát képviselő művészek fellépésének a X. Szentbékkállai Nyár keretében.

Mizsei Bernadett

Szombat esténként összesen 10 alkalommal élvezhetjük a komolyzene legkiválóbb hazai művészeinek játékát a Káli-medence egyik legkisebb és legszebb falujában. A koncertek programjának zenei szervezője Detvay M. Marcella, a Grazioso Kamarazenekar vezetője.

A szombat esti varázslatos muzsikálások alkalmával hallható zeneművek és a fellépő művészek rövid bemutatását Kovács Géza, a Magyar Rádió Zenei Együtteseinek igazgatója látja el.

Szombat esténként a legkiválóbb hazai művészek adnak koncertet a település barokk templomában Fotó: szentbékkállai önkormányzat

A pénteki nyitókoncerten Kocsis Zoltán kétszeres Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművészre, karmesterre emlékeznek este fél héttől. Bach, Mozart, Albinoni és Gluck remekei csendülnek majd fel Horváth Laura (fuvola), Szekeres Lilla (hegedű), Detvay M. Marcella (hegedű), Kiss Alexandra Enikő (brácsa), Fazekas Beatrix (cselló) és Virágh András Gábor (orgona) előadásában.

Az augusztus 26-ai zárókoncertig számos stílusban hallgathatunk itt szombat esténként koncerteket. Lesz például barokk orgona, jazz, hegedűvarázslat, zongorazólóest és orgonahangverseny.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!