Vélemény

2017.06.22. 18:25

Jó reggelt, Vas megye!

Egy amerikai srác, Erik Finman 12 éves korában kapott a nagyijától ezer dolcsit szülinapjára, ahelyett azonban, hogy nyalókára költötte volna a pénzt, vett belőle egy csomó nyílt forráskódú digitális fizetőeszközt, közismertebb nevén: bitcoint.

Budai Dávid

Aztán amikor a bitcoin drága lett, eladta, amikor olcsó lett, megint vett, a lényeg, hogy most, 18 évesen 310 millió forintnyi dollárja van. És persze mindenki el van ájulva a kis pénzügyi zsenitől. Pedig nem nagy szám. Én kaptam annak idején a nagyimtól egy marék mandarint, meg mogyorót, azt becseréltem a tesómnál nyolcvan forintra, amiből vettem egy vemhes guppit. A guppi szült egy csomó kis guppit, amit az állatkereskedő visszavett haleledelért cserébe. Így lett egy önfenntartó az akváriumom. Nem tudom, a kis Erik bitcoinjai szaporodtak-e valaha olyan vidáman, mint az én halaim. Abban viszont biztos vagyok, hogy Sanyi, az állatkereskedő úgy elhajtja a srácot a bitcoinokkal együtt, hogy csak na!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!