Jánosháza

2017.06.23. 14:10

Alakul a nagy találkozó Jánosházán: legalább kétszáz egykori diák látogat vissza a gimnáziumba

Augusztus 19-én gyűlnek össze a jánosházi gimnáziumban végzett diákok: várhatóan mindannyian. Van, aki Debrecenből, van, aki Olaszországból tér haza.

Bakos Ágnes

A jánosházi gimnázium 1963-tól működött, tíz éven át. Sokan gondolnak az itteni gimnazista évekre nosztalgiával - ezért is szervezik a különleges osztálytalálkozót. A művelődési ház munkatársai szervezik hetek óta a programot.

Kozma Tímea megmutatta az eredeti egyensapkát, amelynek a mintájára készülnek az újak a találkozóra
Fotó: Bakos Ágnes

- Maga a találkozó kilenc osztályt érinti, 246 diákot jelent. Körülbelül 215-220 fővel számoltunk, akik elérhetőek - mutatta egy óriási táblázatban az osztálynévsorokat Kozma Tímea, a művelődési ház munkatársa. A napokban küldték ki a meghívókat azoknak, akikhez találtak elérhetőséget. - Többekről nem tudunk semmit, ezért a meghívókhoz mellékeltünk egy listát a nevekkel, hátha a címzett tud elérhetőséget - mondta Tímea. Azóta tíz plusz meghívót tudtak elküldeni, folyamatosan jelentkeznek, érdeklődnek, nagyon sokan várják izgatottan a találkozót. Sokan jelezték, hogy a családjukat is hozzák a programra. Jönnek Németországból, Olaszországból, Ausztriából is, az országon belül pedig Debrecenből, Szegedről.

Kiss András polgármester mutatta meg belülről is az egykori gimnázium épületét, most nem használják, az öreg diákok valószínűleg utoljára járhatnak a termekben, folyosókon
Fotó: Bakos Ágnes

Három szónoka is lesz a napnak: Hajós István, aki tanár volt a gimnáziumban, az első, éppen ötven éve itt érettségizett osztály képviseletében Nagy Sándorné; valamint dr. Kiss László, egykori alkotmánybíró, a város díszpolgára és a gimnázium egykori diákja. Kiállítás kíséri majd a programot: tárgyi emlékeket gyűjtöttek a művelődési házban. Kaptak ballagási tarisznyát, tablót, néhány fotót és a legnagyobb "kincs" Szekszárdról érkezett: egy eredeti iskolai sapka. Annak mintájára készítenek majd újakat. A gimiépület bejárása is szerepel a programban és lehet, hogy ez lesz az utolsó alkalom erre. Az épület még néhány éve is iskola volt: felső tagozatosoknak volt itt tanterme. A tetőszerkezet rendben van, a lift is működik - ez a tervek miatt nagyon fontos, hiszen idősek otthonát alakítanának ki benne - emlékeztetett Kiss András, Jánosháza polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!