Belföld

2017.06.26. 05:47

Naptej, napszemüveg felkészül: visszatér a kánikula!

Hétfőn még keleten fordulhatnak elő helyenként záporok, zivatarok, emellett azonban többnyire napos, meleg időre készülhetünk.

Mérsékelt, néhol élénk lesz a nyugati, északnyugati szél - tudtuk meg az Időkép honlapjáról.. Délután 28-33 fok között alakul a hőmérséklet. Fronthatással nem kell számolnunk.

Kedden is sok lesz a napsütés, de megnövekvő gomolyfelhőkből néhol előfordulhat egy-egy frissítő zápor, zivatar. Déliesre fordul a szél melyet nyugaton erős lökések kísérhetnek. A legmelegebb órákban 30-35 fokot mérhetünk. 

Szerdán igazi kánikulára van kilátás. Túlnyomóan napos lesz az idő és a gomolyfelhőkből helyenként záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Többfelé megerősödhet a délies szél. A csúcshőmérséklet 31-36 fokig emelkedhet.

Csütörtökön is marad a kánikula, többfelé emelkedhet 35 fokig a hőmérséklet, de néhol 36-37 fok is előfordulhat. A hőségben azonban több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok. Erős, helyenként viharos lehet a délnyugati szél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!