Kultúra

2017.06.25. 17:15

Baráti fúvószenekarok randevúja Letenyén

LETENYE - Szombaton, a helyi termálfürdő és kemping nyitása napján rendeztek először Horvát Nemzetiségi Kulturális Randevú és Fúvószenekari Találkozót a kisvárosban.

Mirkó Imre

A zenekarok felvonulásával kezdődött a monstre program, melynek során az együttesek megérkeztek a kempingbe. Ott aztán kezdésként a karnagyok felváltva vezényelték a több száz fős, indulókat játszó alkalmi formációt. Majd a rendezvénysátorban folytatódott a program.

A műsorban fellépett Letenye Város Fúvószenekara, a Nagykanizsai Horvát Kórus, a Horvátországból érkezett prelogi fúvószenekar, a Tótszerdahelyi Horvát Kórus, a Pécsi Vasutas Koncertfúvós Zenekar, a Stobos Tamburazenekar, a Körmendi Fúvószenekar, a Zalaegerszegi Városi Fúvószenekar és a Sásd Városi Koncert Fúvószenekar.

Friman Martin főszervező, a letenyeiek karnagya elmondta: tavaly télen kezdték a találkozó szervezését, és olyan zenekarokat hívtak meg, melyeket baráti szálak fűznek össze egymással. Felcsendültek komoly és könnyű darabok, egyvelegek, filmzenék és természetesen autentikus horvát dalok is.

És vannak már elképzelések a jövővel kapcsolatban is. Friman Martintól megtudtuk, hogy Letenye Város Alapfokú Művészeti Iskolája, illetve a helyi fúvószenekar is a jövő évben ünnepli alapításának harmincötödik évfordulóját. A jeles jubileumok tiszteletére egy nagyrendezvényt, természetesen fúvószenekari találkozót szerveznek majd Letenyére, felhasználva az idei program során szerzett tapasztalatokat is

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!