Belföld

2017.06.27. 06:13

Ma is megizzaszt minket az időjárás - de már tudjuk, mikor jön enyhülés

Kedden a többórás napsütés mellett egy-egy zápor, esetleg zivatar az Északi-középhegységben, valamint északnyugaton alakulhat ki.

Főként a Dunántúlon élénk, északnyugaton erős lehet a délies szél - adja hírül az Időkép. Erősödik a nappali felmelegedés, délután 29-35 fok várható, míg hajnalra 15-20 fokig csökken a hőmérséklet..

Szerdán tetőzik a hőség, délen, délkeleten 35-37 fokig emelkedik a hőmérséklet és másutt is 30 fok fölött alakulnak a maximumok. A hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett elszórtan záporok, zivatarok frissíthetik a levegőt, melyek mögött visszaeshet a hőmérséklet. Feltámad a szél, északnyugaton erős, viharos széllökések is lehetnek. 

Csütörtökön országszerte szeles időre készülhetünk, helyenként viharossá is fokozódhat a délies szél. Marad a kánikula, de már többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok. A hőmérséklet 28-35 fokig emelkedik.

Pénteken is szeles idő várható, sok napsütéssel, egy-egy záporral. 

Szombaton a jelenlegi számítások szerint egy jelentős felfrissülést eredményező hidegfront érkezhet kiadós csapadékkal.

Aki a Balatonnál keresne enyhülést, annak annyit mondhatunk, hogy kedden sem várható csapadék a tó térségében, változóan felhős, meleg időre készülhetünk. A délies szél élénk lesz. Délután 30-32 fokot mérhetünk.

(Összegyűjtöttük, mire érdemes figyelni a tomboló kánikulában, cikkünk ITT olvasható.)

Meghosszabbították a hőségriadót szerda estéig

A másodfokú hőségriasztás eredetileg múlt csütörtöktől hétfőn 24 óráig volt érvényben. A másodfokú hőségriasztás az ország egész területére vonatkozik. a nagy hőség megterheli az egészséges szervezetet is, így bárkinél okozhat egészségügyi panaszokat, kellemetlen tüneteket, dekoncentrációt. Különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők.

A meleg az autósokra is kedvezőtlen hatással lehet, ezért kérik, hogy fokozott óvatossággal vezessenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!