Kultúra

2017.06.26. 19:10

Felnőttek, gyerekek Dunaföldváron

Kiállítás nyílt a Berze-Nagy Ilona Városi Könyvtárban. A megnyitó ünnepség nem országos hírű alkotónak szólt, hanem azoknak, akik az év során idejük egy részét a tűzzománc technika megismerésével, illetve képek, rajzok készítésével töltötték.

L. Mészáros Irma

A kiállítók azok a felnőttek és gyerekek, akik a művészeti iskolában szervezett szakkörökben, Huszka Rózsa és Szabó Ágnes oktatók irányításával élhették ki alkotóvágyukat. A gyermekrajzokon szűretlenül fejeződik ki létrehozójuk világa - mondta a megnyitón Bakos András grafikus. A tűzzománc tudatosabb hozzáállást igényel, hiszen a színek az égetés után mások lesznek, s többféle módszert is el kell sajátítani. Az alkotásokon érződik rajztehetségük és a művészetek iránti érzékenységük. Nagyon az elején járunk, még sok a hiba, sok a tanulnivaló - mondja a mezőfalvi gyógyszerész Molnár Zoltánné Szabó Valéria, aki a múlt szeptemberben lapunkból értesült a szakkör indulásáról. Heti egy alkalommal két-két órát töltöttek együtt, otthon a tervezéssel, a motívumgyűjtéssel talán még többet is. A felnőtt csoport tagjai, akik már beleszerettek a tűzzománcba, szeptemberben újra folytatnák. Sőt sok új érdeklődő is van - teszi hozzá Rózsa, akinek nagy szeretettel köszönték meg munkáját. A tanítás a szív munkája - vallja Rózsa H. Adams nyomán. Egy tanár munkája az örökkévalósággal vetekszik, mert sosem tudni, hány generáción keresztül hat, és hány országot jár be a világon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!