Kultúra

2017.06.27. 15:42

Keszthelyi Dalünnep: összkar is énekelt

Több mint 1600 énekes dalolt együtt a Fő téren, majd a fáklyás felvonulás végállomásán, a Balaton-parton a Keszthelyi Dalünnep első napjának végén.

Keszey Ágnes

-  A kórusok az utcán mennek és énekelnek, a helyiek az ablakból kiintegetnek, volt arra járó, aki bekapcsolódott az éneklésbe- ez a fáklyás menet lenyűgöző - mondta   a zsűri elnöke, Kertész Attila karnagy a péntek esti összkari program után. Előtte is  utána szóltak a dalok városszerte, hiszen két napon át két versenyhelyszínen és a belvárosban is fellépett a fesztiválra érkezett közel 60 kórus.

- Kodály kettős évforduló van: több kórus megemlékezett róla művei által. Nagyon sok jó hangulatú Bárdos-művet hallottunk, a reneszánszból és mai magyar szerzőktől is több dal szólalt meg- sorolta az addig legtöbbször hallott műveket a zsűrielnök.

Az amatőr kórusok fesztiválján minősítést is szerezhettek az énekkarok, akik az egyházi és a világi zene kategóriákban mutatkoztak be.

- Fejlődés tapasztalható, felkészültebbek a kórusok, biztosabbak a karnagyok és nagyon jó hangulat- összegezte az előző és a mostani fesztivál közötti különbséget a zsűrielnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!