Civil

2017.06.27. 17:43

A Vakmerő Szakácsok mesterszakács díjat kaptak Bozsokon

Bozsok - A Savaria Lions Club június 24-én meghívta tagjait és barátait, így a Vakok és Gyengénlátók Vas megyei Egyesületét is Bozsokra, baráti főzőversenyre.

Civil Tudósítónktól

Zsámboki Árpád üdvözli a csapatokat Fotó: Kopcsándi Gyula

 

A Vakmerő Szakácsok, a VGyVE csapata így újból megmutathatta, hogy mit tud.

Zsámboki Árpád elnök és Nagy Gábor vendéglátó a Tarzan -ház alatt

 

Az ország különböző helyeiről érkeztek Lionok, így Győrből, Sopronból, Székesfehérvárról. Igazi finomságok készültek. A „Kifogtalak” csapat halat sütött sok-sok zöldséggel megtöltve, és tálaláskor gyümölccsel díszítve.

 

Nagyné Marika a Vakmerő szakácsok konyhafőnöke

Nemcsak az illata és a látványa volt fenséges, hanem a zamata is. Dr. Kneffel Pál és csapata erdélyi micset készített, igazi, fenségesen finom kovászolt uborkát kínáltak hozzá. A micset sörrel locsolták, mondván, így könnyebben puhul a hús. A Vakmerő Szakácsok pincepörköltet készítettek.

Sütésre készen a Kifogtalak csapat amurja

Zsámboki Árpád megnyitójában felhívta néhány tréfás tanáccsal az egybegyűltek figyelmét, többek között arra, hogy: „Mások főztébe ne kotnyeleskedj bele, mert a gazda kezében fakanál van.” Vagy: „A bográcsozót lábujjhegyen közelítsd meg, tőle úgyis támolyogva távozol.” Finom süteményeket is hoztak a csapatok, a vendégház udvarán pedig cseresznyét lehetett szedni a fáról.

Ilyen csodás környezetben voltunk a Nagy -vendégházban

Miután mindenki átvehette jutalmát és oklevelét főztjéért, Zsámboki Árpád leköszönt elnöki tisztéről, átadta a stafétabotot az elnöki lánccal utódjának, dr. Kneffel Pálnak. Bősze György, a Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Egyesületének elnöke megköszönte a Lions Clubnak az eddigi támogatását, és reményét fejezte ki, hogy a későbbiekben is megmarad a jó kapcsolat a két szervezet között.

Így tálaltak a Kifogtalak csapat tagjai

A Vakmerő Szakácsok csapata második helyezést ért el, és egy csodálatos kék kerámia tálat kapott, hogy legyen miben kínálni a finom pogácsát.

A Vakmerő Szakácsok csapata elkészült a pincepörkölttel

A díjakat, melyeket a „mesterszakácsok” legközelebb használhatnak is, Brodszky Ferenc és Patona Teréz népművészek készítették.

Kopcsándiné Zsuzsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!