Multidéző

2017.06.27. 20:21

Egykor és ma: Amikor nyárfák dőltek a Gayer parkban

SZOMBATHELY A Vas Népe archívumában böngészve bukkantunk rá arra az 1998-as felvételre, melyen a Gayer park északkeleti szeglete látható.

Vas Népe

Közel húsz éve nyárfákat vágtak ki a zöld területen, mivel kerítéssel körülvett, aszfaltozott sportpályákat alakítottak ki a környező iskolák - többek között a Kanizsai Dorottya Gimnázium - tanulói számára. Ám mivel a kosárlabda-, illetve focipályák nyitottak, bárki szabadon használhatja azokat.

A Gayer parkban található dr. Gáyer Gyula mellszobra. A botanikus a szombathelyi múzeum természetrajzi osztályának volt a vezetője és - többek között - Vas megye botanikai rendszerén dolgozott. Megalapozta a helyi növényrendszertani gyűjteményt, a termés- és tobozgyűjteményt, valamint a természettudományi szakkönyvtárat.

A parkot kelet felől a Gyöngyös patak határolja, dél felől pedig a Vak Bottyán utca választja el a szintén gazdag növényvilágú Brenner parktól. A képek hátterében a Szent Márton utca tízemeletesei, illetve a vásárcsarnok épülete látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!