Kultúra

2017.06.28. 18:20

Főszerepben a zene - Tehetségkutató versenynek adott otthont a Thury-vár

VÁRPALOTA - Két napon át a muzsikáé volt a főszerep a Thury-várban: ismét Várpalotán rendezték a Zenés "színház az egész világ" Országos Művészeti Tehetségkutató Versenyt.

Szabó Péter Dániel

Száznál is több versenyző nevezett az elmúlt években komoly rangot kivívó művészeti vetélkedésre. - Idén sem túlzás állítani, hogy nagyon erős volt a mezőny. Hatvan város negyvenegy iskolájából érkeztek énekesek, az anyaország mellett Erdélyből és a Felvidékről is. Az elődöntőből 57 produkció jutott tovább a második napon rendezett fináléba.

Ugyan komoly volt a tét, ám ettől függetlenül nagyon jó hangulatban telt mindkét nap - mondta el kérdésünkre Szabó Szilvia főszervező, énekművész. A grémiumban rajta kívül is elismert művészek kaptak helyet. Itt volt Somogyi Szilárd, az Operettszínház rendezője, valamint Szendy Szilvi és Peller Károly, a Budapesti Operettszínház művésze.

A szervezők és a díjazottak egy része a tehetségkutató versenynek helyet adó Thury-várban
Fotó: Szabó Péter Dániel

Ami az eredményeket illeti, children kategóriában Bősz Mirkó győzött, megelőzve Köszörűs Sárát és Bőke Lilient. Children II. kategóriában első lett Mayer Szonja és Haszonics Anett, második Sipos Balázs és Dunce-Stadler Márk Zoltán, harmadik Mezey Diana és Rigler Márton, míg a különdíjat Morgan Matilda érdemelte ki. A juniorok között a zsűri döntése alapján Tóth Dominik volt a legjobb, a második helyen Mihály Luca és Gadó Anita, a harmadikon Zámbó Brigitta és Baranyi Hanna zárt, a különdíjat pedig Kovács Richárd kapta.

A felnőtt I. kategóriában Fojtyik Alexandra győzött Gábor Márkó és Tatár Szidónia előtt, a különdíjat Csák István és Mechle Cristián érdemelte ki. Felnőtt II-ben második díjat kapott Dobozi Bence, harmadikat Brunczlík Péter, a különdíjat Fleckenstein István Attila vehette át.

Operettben Kiss Eszter lett a legjobb Haraszti Elvira és Buzási Patrik László előtt, duettben a Haszonics Anett-Sipos Balázs páros győzött Endrész Aliz és Wéber Tamás, valamint Grenella Orsolya és Geri Tamás előtt. A különdíjat itt Tatár Szidónia és Kovács Zsolt duója kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!