Belföld

2017.06.30. 08:03

Széllel, esővel, felhőszakadással búcsúzhat a június

Hazánk fölé péntek estig erős délnyugati áramlással továbbra is meleg, változó nedvességtartalmú levegő áramlik. Az időjárási frontok egyelőre elkerülik térségünket.

Ma a többórás napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre, és összességében több helyen záporra, zivatarra kell számítani, helyenként jégeső, felhőszakadás is kialakulhat. Késő estére megszűnik a csapadék, éjfél körülre kiderül az ég. Péntek délelőtt még napos idő valószínű, majd napközben délnyugat, nyugat felől egyre több és egyre vastagabb felhőzet érkezik az ország fölé. Péntek este már általában erősen felhős lesz az ég. Pénteken helyenként - nagyobb eséllyel a Dunántúlon és az Északi-khg. területén - valószínű zápor, a Dunántúl délnyugati részein emellett egy-egy zivatar is kipattanhat. A délnyugati szél ma és holnap napközben is nagy területen viharossá fokozódik, de zivatarok környezetében ma akár még károkozó széllökések is lehetnek - írja a met.hu.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 27 és 34 fok között alakul, az Alföldön és a Délkelet-Dunántúlon a 31 fok fölötti értékekkel.

Távolabbi kilátások szombattól keddig:

Szombaton sok lesz a felhő, több helyen várható eső, zápor, majd a későbbi napok során egyre kevesebb felhő, egyre több napsütés várható. Zápor is már csak néhány helyen alakulhat ki.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 60 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14, 20 fokról 10, 16 fokig csökken. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 22, 27 fok között várható, de szombaton néhol ennél hűvösebb, kedden pedig melegebb is lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!