Belföld

2017.06.30. 17:24

Újabb letartóztatás a csalási botrányban

Csütörtök késő délután őrizetbe vették a hatóságok Czeglédy Csaba szombathelyi MSZP-s képviselő egyik bizalmasát, aki segédkezett a 3 milliárdos csalással gyanúsított politikus elleni eljárás bizonyítékainak a megsemmisítésében - írja a Pesti Srácok.

Mediaworks-információ

Az Echo TV Informátor című műsorának stábja a napokban járt Czeglédy cége, a Human Operator Zrt. szombathelyi székházánál, ahol egy kukában ledarált iratokra bukkantak. A fejlécek alapján céges könyveléssel kapcsolatos iratokat próbáltak eltüntetni a cég dolgozói.

A fővádlott, Czeglédy Csaba még június közepén került előzetesbe, mivel a gyanú szerint társaival több, mint 3 milliárd forint adót csalt el egy diákmunkásokat foglalkoztató cég működése során.

Egyelőre úgy tűnik, nem tudják később sem kifizetni az előzetesben ülő Czeglédy Csabához köthető cégek annak a több ezer diáknak a bérét, akik azért nem kaptak májusi és júniusi fizetést, mivel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) zárolta az érintett cégek számláit. Az ok, hogy olyan nagy a tartozása a Czeglédy érdekkörébe tartozó cégeknek, hogy a NAV a munkaadók befizetéseit is a tartozások csökkentésére használja.

Czeglédy Csaba, aki az MSZP, a DK, az Együtt és egy helyi civil szervezet támogatásával lett önkormányzati képviselő Szombathelyen, ügyvédként számos MSZP-s és DK-s vezető politikus jogi képviseletét is ellátta már, így többek között Botka Lászlóét és Gyurcsány Ferencét is. Czeglédy Csabát úgy is számon tartják, mint Gyurcsány Ferenc családi ügyvédje. Ő képviseli a volt kormányfő felesége, Dobrev Klára által irányított Altus Zrt.-t is. Viszont Czeglédy letartóztatása óta elég nehezen tudja jogilag védeni a DK elnökének családi vállalkozását. Így a héten a folyamatban lévő perben Czeglédy kénytelen volt a segédjét küldeni a bírósági tárgyalásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!