Életmód

2017.06.30. 09:13

Tehetséges gyerekek a Somló környékén

Újabb sikeres tehetséggondozó programot valósított meg a Somló és térsége gyermekeiért egyesület - tájékoztatta a veol.hu-t Somogyiné Németh Klára egyesületi elnök.

Penk Tímea

A kézműves hagyományok ápolása és a tehetségek gondozása a Somlón elnevezésű program foglalkozásain csoportos tehetséggondozást valósítottak meg a szervezők a hagyományok és a népi kultúra ápolása érdekében.

- A tematikus műhelyfoglalkozás-sorozat tavaly novemberben indult, havonta egyszer rendeztünk kézműves foglalkozást, ahol a fiatalok elsajátították a tehetségüknek és érdeklődésüknek megfelelő népi mesterséget, kultúrát - ismertette Somogyiné Németh Klára. Hozzátette, a nemzeti kulturális örökség megőrzését, a hazai nemzetiségi hagyományok és a népi kultúra ápolását felvállaló tehetséggondozó program az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőnek és a Nemzeti Tehetség Programnak köszönhetően valósult meg a térségben.

Fotó: Somló és térsége gyermekeiért egyesület

- Csuhézás, vesszőfonás, bőrözés, szövés és néptánc is szerepelt a kreatív foglalkozások között. A gyermekek a programzáró rendezvényen nagy sikerrel mutatták be műveiket - ismertette az egyesület elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!