Külföld

2017.07.03. 07:02

Lövések dördültek egy francia mecsetnél, több sérült is van

A dél-franciaországi Avignon-ban történt eset során nyolc személy sérült meg.

A hívők éppen jöttek ki a mecsetből, amikor helyi idő szerint 22:30-kor a két kapucnis gyanúsított tüzet nyitott rájuk - írja a BBC.

A támadók kézifegyverrel és shotgunnal érkeztek egy Renault Clio gépjárműben az épülethez. A rendőrség nem terrortámadásként kezeli az esetet, úgy vélik, fiatalok közötti leszámolásról lehet szó.

A La Provance újság szerint négy sebesült a mecset előtt, míg másik négy (egy család, köztük egy hétéves kislány) a saját lakásukban sérült meg. A sérültek közül kettőt kórházba szállítottak.

A lap szemtanúkat is megszólaltatott a helyszínen:

"Egy fekete Renault volt. Négyen ültek benne, közülük az a kettő, aki a hátsó ülésen foglalt helyet, szállt ki és kezdte el a lövöldözést".

Legutóbb múlt csütörtökön vettek őrizetbe Franciaországban egy férfit, aki kocsijával a Párizs Creteil nevű külvárosának egyik mecsetje előtti tömegbe próbált belehajtani. Abban az incidensben senki sem sérült meg. A Le Parisien című lap úgy értesült, hogy a férfi az Iszlám Állam terrorszervezethez köthető támadásokért akart bosszút állni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!