Belföld

2017.07.04. 12:32

Köveket és cementes-zsákot hajítottak le az M7 és az M0 autóúton átívelő felüljárókról

A Pest Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat két férfival és egy nővel szemben, akik az M7 autópályán és az M0 autóúton átívelő felüljárókról köveket dobáltak, cementes-zsákot hajítottak az arra haladó járművekre.

A bűnügy vádlottai, két tárnoki férfi és egy nő 2016 elején megbeszélték, hogy minden ok és cél nélkül kövekkel járműveket fognak megdobálni. Tárnokon köveket gyűjtöttek, amiket egyikük személygépkocsijában tartottak. - írja az ugyeszseg.hu.

2016 februárjában és márciusában Érd és Tárnok környékén autóztak. Amikor észrevették, hogy velük szemben autóbusz halad, az egyik férfi az ablakon kinyúlva egy követ hajított az autóbusz irányába. Ezt két esetben próbálták meg. A kő mindkét alkalommal egy-egy autóbusz szélvédőjét találta el, a szélvédő üvege betört, közel 300.000,- forint kárt okoztak. Az autóbuszok éppen nem szállítottak utasokat, a buszvezetőknek nem esett bajuk.

A vádlottak több esetben az M7 autópálya és az M0 autóút felett átívelő felüljáróhoz mentek. Kiszálltak a kocsiból és már messziről kiszemelték azokat a járműveket, amiket meg fognak dobálni. Így esett a választásuk két egymás mögött haladó kamionra, amelyekre mindhárman köveket zúdítottak. Miután a köveket eldobálták, kocsiba ültek és elhajtottak. Mindkét kamion szélvédője betört, sőt az egyik kamionon szállított vadonatúj, nagy értékű személyautó is megrongálódott. A sofőrök nem sérültek meg.

Az egyik alkalommal a két férfi egy építkezésről ellopott 25 kg-os cementes-zsákot hajított éjszaka a felüljáróról az autópályán közlekedő kamionra. A zsák a kamion szélvédőjét találta el, azt beszakította, a cementpor az egész vezetőfülkét beterítette. A kamion vezetője nem sérült meg, és sikerült neki az út szélén megállni. A két férfinak számolnia kellett azzal, hogy a zsák becsapódása folytán a kamion vezetőjének életét, testi épségét közvetlen veszélynek teszik ki, sőt a sértett akár meg is halhat.

A vádlottak 2016 márciusában egy diósdi benzinkúton fizetés nélkül akartak tankolni. Leszerelték az autójuk forgalmi rendszámát, símaszkot húztak a fejükre. Mindez feltűnt a benzinkút személyzetének, ezért értesítették a rendőröket. A kiérkező rendőrök elfogták a vádlottakat, a gépkocsijukban mintegy 20 darab 5-8 cm átmérőjű követ találtak.

A Pest Megyei Főügyészség a két férfit emberölés bűntettének kísérletével, továbbá őket és társukat közlekedés biztonsága elleni bűntettel és rongálás bűntettével vádolja.

Címkék#M7#M0#autó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!