Belföld

2017.07.06. 18:45

Urbán Flórián: a nőnek a konyhában a helye

BUDAPEST „A nőnek a konyhában a helye, mos, főz, takarít, semmi keresnivalója sincs a vezetői pozícióban” - jelentette ki tegnap a rangado.hu oldalon Urbán Flórián, a Jobbik újpesti képviselőjelöltje.

Mediaworks

Az újabban aktívan politizáló, egykori válogatott labdarúgó az Újpest címerváltoztatása miatt háborodott fel. A nőket sértő kifejezéseket is emiatt használta, ugyanis a tulajdonos mellett a klub ügyvezető asszonyát tartja felelősnek a neki és a szurkolók egy részének nem tetsző címerváltozás miatt. „Mindig is mondtam, hogy a futballban nincs helye nőnek!" - hangoztatta a Jobbik képviselőjelöltje.

Urbán Flórián kijelentése természetesen nem maradt reakció nélkül, rengeteg felháborodott hozzászólás érkezett, amelyeket Kormos Anett humorista foglalt össze Facebook-oldalán. Mint fogalmazott: „az ilyen férfiaknak egy hozzájuk passzoló nőt kívánok, hogy életük végéig az legyen a legnagyobb dilemmájuk: a csirkepaprikást nokedlivel vagy csigatésztával egyék".

Urbán Flórián kijelentése nem maradt reakció nélkül Fotó: MTI

Urbán Flórián néhány hónapja Simicska Lajos milliárdos lapjában, a Magyar Nemzetben támadta a kormányzat sportpolitikáját. Mások mellett beszélt a jobbikos politikai szerepvállalásáról is. Mint fogalmazott - neveket nem említve -, megpróbálták rávenni arra, hogy hagyja ott a Jobbikot, cserébe pedig NB I-es vezetőedzői posztot ajánlottak neki. Erre ő nem volt hajlandó, nemet mondott az ismeretlen ajánlatára. Urbán Flórián csalódottságának adott hangot amiatt - hogy amint fogalmazott - „az elmúlt hat évben, amióta talicskával hordják a pénzt a magyar fociba, egyetlen komoly lehetőséget sem kaptam".

Urbán Flórián a Pest megyei I. osztályban a Nagykőrösi Kinizsi vezetőedzője is volt, ahonnan időközben elbocsátották. A Jobbik pártlapjában az interjú megjelenésével hozták összefüggésbe Urbán kirúgását. A klubvezetés viszont azzal indokolta a döntést, hogy a Nagykőrös a 13. helyen állt a 16 csapatos megyei bajnokságban, három fordulóval az idény vége előtt nem volt még biztos a bennmaradása. Urbán vezetésével a legutóbbi három fordulóban csupán egy pontot szerzett a csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!