Hírek

2017.07.08. 15:54

Több országban futtatott prostituáltakat egy magyar család

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt egy francia és magyar rendőri és ügyészi szervek közös nyomozócsoportja által vizsgált ügyben. A nyomozás tárgya egy szegedi család által irányított, több országban prostituáltakat futtató bűnszervezet tevékenysége volt - írja az ügyészség.hu.

A vádirat szerint a szegedi család feje 2011. évtől kezdődően 2016. márciusáig előbb Ausztriában, majd Franciaországban, Strasbourgban bűnszervezetet épített ki és irányított prostituáltak kizsákmányolására. A bűnszervezet tagjainak meghatározott és jól körülhatárolt feladata volt a prostituáltak beszervezésében, tevékenységük irányításában és felügyeletében, bevételeik ellenőrzésében, összegyűjtésében, a tagok és a prostituáltak szállításában, valamint a bevételek Franciaországból Magyarországra történő juttatásában.

Az ügyben az Eurojust koordinálása mellett a francia és magyar bűnügyi hatóságok, magyar részről a Csongrád Megyei Főügyészség vezetésével közös nyomozócsoportot hoztak létre. A nyomozócsoport tevékenységének eredményeképpen a bűnszervezetet vezető személyekkel szembeni eljárás Franciaországban folyt, míg a hozzájuk kapcsolódó és a bűnszervezet tevékenységéből származó hasznot Magyarországon realizálókkal szemben a magyar hatóságok jártak el.

A főügyészség vádiratában 30 személyt állít bíróság elé, akik hamis ingatlanvásárlásokkal, ehhez kapcsolódó pénzügyi tranzakciókkal, gépkocsi vásárlásokkal, készpénzküldő pénzügyi szolgáltatók igénybevételével keltették azt a látszatot, hogy a bűnszervezetből származó vagyon legális eredetű, valamint így jutottak hozzá közvetlenül a prostitúciós tevékenységből származó pénzhez - írja az ügyészség.hu.

A vádirat szerint a szegedi lakhelyű és a bűnszervezetet irányító család egyes tagjainak és a hozzájuk kapcsolódó személyeknek a vagyongyarapodása, így ingatlan és gépkocsik vásárlása részben a bűnszervezet tevékenységéből származik, amelyhez segítséget nyújtott többek között okiratszerkesztő ügyvéd, használt autó-kereskedő, illetőleg pénzváltási tevékenységet illegálisan végző is személy is.

A főügyészség vádirata érint olyan vádlottakat is, akik szintén külföldön, így Ausztriában és Franciaországban futtattak prostituáltakat és szervezték a prostitúciós tevékenységet, vagy kényszerítették erőszakkal erre lányokat. Vonatkozásukban a francia hatóságok nem kérték a büntetőeljárás átadását, ezért a közös nyomozócsoport által feltárt bizonyítékok alapján Magyarországon fognak velük szemben ítéletet hozni.

A különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás bűntette, üzletszerűen, erőszakkal, fenyegetéssel elkövetett emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt indult eljárásban egy vádlott előzetes letartóztatásban van, többen lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt állnak. Bűnösségük kérdésében a Szegedi Törvényszék fog ítéletet hozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!