Belföld

2017.07.10. 05:27

Heves zivatar és kánikula miatt is figyelmeztetnek a meteorológusok

Az ország teljes területén zivatarokra valamint hőségre adtak ki figyelmeztető előrejelzést.

ZIVATAR, HEVES ZIVATAR:

Hétfőre virradó éjszaka az ország északi harmadán, nagyobb eséllyel az Észak-Dunántúlon lehet egy-egy zivatar - írja a met.hu.

Hétfőn reggel, délelőtt még az Északi-középhegységben és az Észak-Dunántúlon lehet intenzív csapadékkal kísért villámtevékenység, majd napközben előbb a Dunántúlon (de ott még csak nagy bizonytalanság mellett), késő délután, este pedig már inkább a Dunától keletre várható zivatarok átvonulása. Heves zivatar ekkor az Északi-középhegység tágabb környezetében fordulhat elő, emellett kis valószínűséggel felhőszakadás is ebben a térségben alakulhat ki.

Zivatarokat 60-80 km/h-s széllökések, valamint kisebb méretű jég és lokálisan nagyobb mennyiségű csapadék (15-30 mm) kísérhet, heves zivatarban viszont 90 km/h-t meghaladó széllökés is lehet, felhőszakadás esetén pedig 40-50 mm eső is eshet néhány óra alatt.


HŐSÉG:

Az ország nagyobb részén 27 fok felett, a Dél-Alföldön 29 fok körül alakul a napi középhőmérséklet, egyedül az Északi-középhegység térségében lehetnek jellemzőbbek a 25 fok körüli értékek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!