Kultúra

2017.07.11. 19:45

Több száz mese közül válogatták be Szép Györgyi írását a 40 legjobb közé a pályázaton

Friss publikációiról és eredményeiről számolt be lapunknak Szép Györgyi meseíró, akinek munkásságáról már korábban is hírt adtunk.

Zalai Hírlap

A meseírás mellett grafológiával és rajzelemzéssel is foglalkozó hölgy termékeny és eredményes időszakot tudhat maga mögött. Ennek részleteiről tudósít.

Szép Györgyi meséi egyre több kötetben szerepelnek

- Idén az V. Jubileumi Nemzetközi Benedek Elek Meseíró pályázaton a döntőig jutott az Igazmondó és Füllentő című mesém, aminek nagyon örülök, hiszen több száz mese közül a 40 legjobb közé válogatták be az írásomat, akárcsak tavaly - számol be Szép Györgyi. - A budapesti Garbo Kiadó által gondozott Meseantológia 4. kötetében pedig a Hogyan lehetsz tündér? című mesém jelenik meg. A tervek szerint a könyvben a szerzők rövid bemutatkozási lehetőséget is kapnak.

Az Országos Mécs László Irodalmi Társaság kiadásában megjelent Tavasztündér meséi című könyvben két meséje, a Hétköznapi gyerekhősök és az Egy bátor fiú és a kutyája megmenti a kis tündért című olvasható. Mindkét történethez a szerző testvére, Suderné Szép Ágnes készített illusztrációkat.

- A Rath Lépcső Tudásközpont Mesém című programjának 10. kötetébe ugyancsak szerepelhetek, a testvéremmel együtt, a kötet bemutatója szeptemberre várható - folytatja Szép Györgyi. - Ezen a pályázaton több mint 900 induló alkotásai közül válogathatott a zsűri. A Mesém egy irodalmi és mesepedagógiai tehetséggondozó program, amelynek célja, határon innen és túl őrizni a magyar nyelv tisztaságát, s szorosabbá tenni a gyerekek és felnőttek közötti kulturális kapcsot. Nagy örömmel vettem részt benne tavaly és idén is. Általában az idősebb korosztályhoz szólok a meséimmel, ez a kis történet azonban a kicsiknek, 3-6 éveseknek íródott. Küldtem meséket a Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány felhívására is. Ők a honlapjukon biztosítottak megjelenést, aminek azért örülök, mert így azokhoz is eljuthatnak a soraim, akik nem tudnak könyvet vásárolni, ám szeretnek olvasni.

Idén is jelölt lehetett a Családháló díjra, melyre egyéni különdíjas kategóriában mindössze 4 személy jelölését fogadták el. 2017-ben a budapesti ünnepségen emléklappal honorálták a gyermekekért végzett tevékenységét. Idén megkaphatta a Jószolgálati díj-ra felterjesztettek emléklapját is.

- Az elmúlt 3-4 év igen termékeny időszaka volt az életemnek, de a közeljövőben szeretnék más feladatokra, célokra is koncentrálni. Többek közt barátságos környezetben egyénileg foglalkozni iskolába készülő nagycsoportos óvodásokkal, felhasználva grafológiai, pszichológiai, rajzelemzési ismereteimet és természetesen a meséket - zárja beszámolóját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!