Gazdaság

2017.07.11. 18:38

Magyarok kenyere – Gyűjtőpontok megyénkben is

Székesfehérvár – Idén hetedik évébe lépett a jótékonysági célú Magyarok kenyere program. Megtudtuk: a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara főszervezésében megvalósuló kezdeményezés bekerül a Magyar Értéktárba, és hungarikummá nyilvánítása is folyamatban van.

V. Varga József

– Nincs olyan, hogy vetés és aratás nélkül csak úgy az asztalunkra kerül a kenyér. Azért valakiknek keményen meg kell dolgozniuk! – hangsúlyozta Kiss Norbert Ivó, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér megyei elnöke.

Meghatározták, hogy megyénkben az idén három gyűjtőponton fogadják a kenyérgabonát: Alcsútdobozon (Göböljárás), a Búzakalász66 Kft. telephelyén (Györgyi Tímea), Enyingen, a Mikó tanyán, Mikó Ferenc egyéni vállalkozó portáján és Szabadbattyánban, Csókási Lajos egyéni vállalkozó Árpád utcai terciáján. A búzagyűjtő napnak július 26-át, szerdát jelölték ki, mégpedig 9 és 12 óra között.

A megyében három helyen, azonos időben gyűjtik a búzát Fotó: Archív

Viplak Tibor, Enying polgármestere elmondta lapunknak, hogy a városban, a gyűjtőnapon, a Szentgyörgyi Dezső téren (a művelődési háznál), valamint augusztus 20-án is ünnepséget rendeznek a Magyarok kenyere program kapcsán. Úgy értesültünk, hogy a másik két településen is készülnek az alkalomra.

A 2011-ben indult program mára behálózta az egész Kárpát-medencét. A kezdeményezés sikeréről jó beszélni és jó hallani. A hagyományoknak megfelelően augusztus 20-án idén is Pécsett rendezik meg a programsorozat kiemelt eseményét, a központi kenyérünnepet.

A fő kedvezményezettek mellett a kamara megyei szervezetei által kiválasztottaknak is jut az adományból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!