Belföld

2017.07.12. 08:10

Bosszúból ütött meg két óvodást egy szülő

Garázdaság vétsége miatt állította bíróság elé a Balassagyarmati Járási Ügyészség azt a 46 éves nőt, aki egy balassagyarmati óvodában két óvodást is megvert.

A vádlott 2017. május 30-án délután elment az óvodába, ahová gyermeke is járt, és az udvaron játszó egyik óvodás kezére ráütött amiatt, mert az korábban megkarmolta a nő gyerekének kezét. Ezután bement az épületbe, és az egyik csoportból kihívott egy másik óvodást, őt is megszidta, majd az ő kezére is ráütött a gyerekét ért sérelem miatt.

A vádlott óvodában tanúsított magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban – különösen a gyermekekben – megbotránkozást és riadalmat keltsen.

A bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottat az ügyészség röviddel a történtek után bíróság elé állította. A Balassagyarmati Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően állapította meg a vádlott bűnösségét és őt 30 000 forint pénzbüntetésre ítélte, valamint kötelezte a 15 000 forint bűnügyi költség megfizetésére - írta az ugyeszseg.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!