Belföld

2017.07.12. 11:33

Kosárlabda nagyságú darázsfészket is találtak idén nyáron

Korábban érkeztek a darazsak az idén, kedvezett a meleg a rovaroknak a lapunk által megkérdezett szakember szerint. Emiatt is esélyes, hogy a tavalyihoz képest több darázs lesz az idei nyáron. Kosárlabda nagyságú fészket is találtak már az egyik fonyódi nyaralóban.

Amilyen nehezen viseli az ember a hőséget, annyira kedvezett a meleg a darazsaknak. – Úgy tapasztalom, hogy korábban indultak meg a darazsak az idén, mint az elmúlt esztendőben – mondta lapunknak Stadler László fonyódi méhész. – Már többfelé találkozni darázsfészekkel, sokakat zavarnak a rovarok. A hőség miatt indulhattak be korábban, ha kint melegebb idő van, hamarabb felbukkannak. Az még ugyan nem látszik pontosan, hogy az idén több darázs lesz-e, mint tavaly, de mivel korábban is érkeztek a rovarok, elképzelhető, hogy több is lesz.

A darázsirtással is foglalkozó szakembert már többször riasztották az idén. A ritkábban látogatott nyaralók környékén is problémát jelent a darázs. – Amikor lejöttek a tulajdonosok a nyaralóba füvet nyírni, már nem tudták felkapcsolni az áramot a villanyszekrényben, mert már benne volt a darázsfészek – tette hozzá Stadler László. – Egy kosárlabda nagyságú fészekkel is találkoztam már az idén az egyik fonyódi nyaraló padlásterében. Vélhetően tavalyi fészek volt, s a darazsak ugyanott kezdtek el szaporodni az idén is. A padlástérben bújnak meg a leggyakrabban a darazsak, s ez a legnagyobb probléma.

A teljes cikket a sonline.hu-n olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!