Belföld

2017.07.12. 18:29

Mikor mond igazat?

BUDAPEST A Magyarországon elindított friss kormánykampány „Európa legsötétebb korszakait” idézi - üzente a közvéleménynek szóvivője útján maga George Soros.

Mediaworks

Az amerikai milliárdos az arcképével megjelenő „Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén" migrációt elítélő kormányhirdetésről fejtette ki a véleményét.

A levél szerint a kampánynak egyértelműen antiszemita felhangja van, amin sok zsidó és nem zsidó magyar is felháborodott. Soros „a holokauszt túlélőjeként, aki a nácik elől bujkált Budapesten, később pedig maga is menekült volt, első kézből tudja, milyen halálos veszélyben lenni - részletezi az iromány. Végezetül a levél megkér mindenkit, hogy vigye hírét a világban annak, ami Magyarországon történik. A „nácik elől bujkáló George Soros" története főleg abból a szempontból tűnik furcsának, hogy korábban maga a tőzsdespekuláns teljesen másként emlékezett második világháborús éveire. A CBS amerikai tévétársaságnak húsz éve még azt mondta, hogy zsidó létére maga is zsidó vagyonok elkobzásával foglalkozott Budapesten. A Sorossal készült interjúból az derült ki, hogy miközben magyar zsidók százezreit haláltáborokba szállították, a későbbi milliárdos hamis papírokkal, álkeresztapjával együtt razziákon vett részt, amelyek során zsidó vagyonokat foglaltak le.

Soros György Fotó: MW

Közben rekord gyorsasággal indít kötelezettségszegési eljárást Magyarországgal szemben az Európai Bizottság. A testület George Soros civilnek mondott szervezeteit érintő törvénymódosítását szeretné megvétózni. A törvény ugyanis kötelezi a külföldi finanszírozású szervezeteket, hogy tegyék nyilvánossá, kitől és milyen célra kapnak támogatást. A brüsszeli eljárással párhuzamosan második szakaszba lép a felsőoktatási törvény módosítása miatt kezdeményezett eljárás is. Ez a jogszabályváltozás ugyancsak Soros budapesti egyetemét érinti, a törvénymódosítás ugyanis elvette a kampusz privilégiumait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!