eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 26. vasárnap Evelin, Fülöp

Terjed az influenza Európában

Egész Európában terjed az influenza, egyre több országban alakul ki járvány. Magyarországon is megnőtt a betegek száma, a múlt héten háromszor annyian keresték fel orvosukat influenzajellegű tünetekkel mint az azt megelőző héten.

Európa-szerte nőtt az influenzajellegű tünetekkel orvoshoz fordulók száma az Egészségügyi Világszervezet és az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ legfrissebb jelentése szerint, amely a múlt heti adatokat összesíti.

Kiterjedt influenzajárvány alakult ki 17 országban, így például Svédországban, Finnországban, Angliában, Németországban, Hollandiában, Belgiumban, Franciaországban, Portugáliában, Spanyolországban, Olaszországban, és Magyarországon.

Hazánkban háromszorosára nőtt az influenzajellegű tünetekkel orvoshoz fordulók száma a múlt héten: akkor több mint 47 ezer ember fordult orvoshoz, szemben az azt megelőző heti 16 ezerrel. A leggyakrabban az óvodás és az általános iskolás korú gyerekek betegedtek meg.

A legtöbb esetben az influenza A vírust mutatták ki a laboratóriumi vizsgálatok. A jelentés szerint szinte minden megyében emelkedett a betegek száma, a legtöbben Tolna, Fejér, Pest, valamint Bács-Kiskun megyében voltak.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Zelenszkij szerint újabb offenzívára készülnek az oroszok, elbukni látszanak Putyin céljai Harkivban – Háborús híreink vasárnap

Zelenszkij szerint újabb offenzívára készülnek az oroszok, elbukni látszanak Putyin céljai Harkivban – Háborús híreink vasárnap

Szombat délután orosz rakétatámadás érte a harkivi Epicentr barkácsáruházat. Legalább 13 ember életét vesztette, 43-an megsérültek. Kijev az Ukrajnával határos Belgorodi területen csapott le, ahol a helyi kormányzó tájékoztatása szerint 4 ember vesztette életét. Volodimir Zelenszkij Harkivből angol nyelvű videóval üzent a világ népeinek vasárnap délelőtt. Az ukrán elnök szerint az oroszok újabb csapatokat vonnak össze a határnál, és új offenzívára készülhetnek Harkiv megye ellen. A brit védelmi minisztérium szerint Vlagyimir Putyin célja, hogy pufferzónát hozzanak létre Harkiv megyében, egyelőre elbukni látszik. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×