Bulvár

2017.07.15. 13:17

Buli előtt, másnaposság után - Ezzel töltheted a napot az EFOTT-on

Kultúra, sport, gazdag turisztikai kínálat - az EFOTT-on több tucat szabadidős programmal elüthetjük az üres perceket, órákat két sör között.

Horváth Virág

Ahogy azt korábban is írtuk, a fesztiválozók nap közben leginkább strandolással, sportolással és a Civil téren vészelték át az első koncertekig tartó időt. A rossz idő ugyan megnehezítette a fürdést és szabadtéri sportokat, szombaton még egy-két kósza zápor is elkapta az EFOTT területét, de azért utánajártunk mivel lehet még kikapcsolódni.

A nappali programok tekintetében a Civil Tér igazi kulturális feltöltődéssel szolgál. Itt találkoztunk a Pannon UniFest sátrában a Veszprémi Egyetemi Színpad két szervezőjével, Darabos Petrával és Keszte Bálinttal.

Elmondásuk és tapasztalataink alapján is egyértelmű, hogy a fesztivál népe nemcsak aktív érdeklődője a Civil Téren kiállított sátraknak, de törzsvendégei is. Két koncert vagy sportmeccs között is szívesen visszatérnek ide, pihenni, játszani, vagy akár részt venni különböző nyereményjátékokban is, ahogyan ezt az Unifest sátrában is tették.

Ugyanezen a téren, a központi színpadon egyedi előadásokkal is találkozhatunk, a második napon (tehát pénteken), a FÉLonline irodalmi és kulturális portál könyvbemutatóját lehetett megtekinteni. A csapat Braun Barna, főszerkesztő vezetésével felolvasáson keresztül mutatta be legújabb projectjének eredményét, a Félonline antológiát, amely idén készült el, és az elmúlt hónapokban nagy erővel robog országszerte könyvbemutató turnéjuk. Az EFOTT színpadán Braun Barna mellett Tinkó Máté, prózarovat-szerkesztő, valamint Kemény Gabriella, szerző olvasták fel saját alkotásaikat. A közönség soraiban ülők közül pedig a szemfülesek egy FÉLantológiával lettek gazdagabbak.

Előzetes feltételezésünk, miszerint a szeles időjárás majd rossz hatással lesz a sportprogramokra  tévesnek bizonyult. Úgy tűnik, nemcsak a szervezőknek, de a fesztiválozóknak is legalább ennyire fontos, hogy az EFOTT valóban a legsportosabb fesztivál legyen az országban. Ebben az is segít, hogy az "általánosabb" foci, kézi, röpi mellett olyan különleges sportokat is ki lehet próbálni, mint a vívás, vízifoci, elektronikus sportok,  bungee jumping, vagy a stand up paddle.

Utóbbit mi is kipróbáltuk, az EFOTT nevéhez hűen gazdag turisztikai programjából választva ki. A stand up paddle-t nevezik állva evezésnek, vagy álló szörfnek is, hiszen alapvetően egy szörfdeszkáról van szó, amelyre a vállalkozó kedvű feláll (némi bukdácsolás és egyensúlyzavar után), és egy hosszú evező segítségével hajtja magát előre - vagy oldalra és hátrafelé, ügyetlenségétől függően. Amikor viszont az ember már belejön - és tényleg hamar meg lehet tanulni az apró trükköket -, akkor sima a siklás a vízen. Nekem az irányváltást kicsit szoknom kellett, de amikor nem koncentráltam másra, csak az evezésre, és nyílegyenes siklásra, akkor valóban egyszerre volt ellazító és élénkítő is a stand up paddle, vagy ahogyan az ezt a sportot űzők nevezik, "jóga a vízen".

A délutáni pezsdítő szórakozás után az esti órák hívószavai a 'tömeg és fény' lehetne. A nagyszínpad körül már a Vad Fruttik és a Margaret Island koncertje közben is kisebb tumultus alakult ki, ami a Sean Paul koncertre már iszonytató tömeggé alakult. A rajongók az első sorokban a kordonnak feszülve várták, mikor jelenik meg kedvencük a színpadon. Volt is hangos sikítás, örömujjongás, egymás nyakába ülés, ami a koncert végéig tartott.

A Wellhello koncertjét Palvin Barbi színpadi felbukkanása tette emlékezetessé, a Mary Popkids buliját pedig egy lánykérés meghatóvá.

Akit nem érdekelt a koncert, azzal viszont a Fény pultjánál találkoztunk. Aki még nem ismerte ezt a piát, azért jött, aki meg ismerte, ő meg azért. Ismét felelevenítették a veszprémi srácok a pult másik oldalán az örök szabályt, hogy a fényt csak az elkészülte pillanatában szabad és érdemes elfogyasztani.

A nagyszínpad mellett a másik gócpont a Rauch Aréna volt, a Kiscsillag koncert, ahol kicsik és nagyok, apukák lányaikkal együtt énekelték Lovasival, hogy "Meguntam félni, kockacukor". És bár egy páran valóban igen bátorra itták magukat, komolyabb összetűzés mégsem volt a koncert alatt. Annál inkább tanúi lehettünk az alkohol és/vagy a Kiscsillag koncert hatásának csajozás terén. Életem első Kiscsillag koncertjének első öt percében a legjobb udvarlós szöveg díját a random budapesti srácnak adom ("olyan szép vagy, hogy azt hittem te vagy az egyik fellépő").

Szombat este tovább pörög az EFOTT, többek között az angol Hurts fellépésével, de lesz Halott Pénz, Péterfy Bori és Soerii és Poolek koncert is. Kövessétek továbbra is helyszíni tudósításainkat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!