Hétvége

2017.07.21. 15:40

A legjobbak között a Pad család - Mindhárom gyermek már országosan jegyzett asztalitenisz-versenyző

ASZTALITENISZ - A Pad család mindhárom gyermeke már országosan jegyzett asztalitenisz- versenyző. Franciska 14 éves, Lina 11, Ágoston 10.

Tisler Anna

A gyerekek sportos családba születtek. Az édesapa, id. Pad Ágoston, a Veszprém Megyei Asztalitenisz Szövetség elnöke. Ő ismertette meg a gyerekeket a sportággal. Az eredményekre sem kellett sokat várni. Mindhárman tehetségesek, szorgalmasak.

Franciska hatévesen kezdte az asztaliteniszt. Ma már országosan is a legjobbak között tartják számon őt. Tagja a magyar nemzeti válogatottnak, az utánpótlás korcsoportban megszerezte a bajnoki címet, számos országos versenyen állt a dobogó valamelyik fokán. Az Olimpiai Reménységek Versenyén, amelynek megrendezési jogát az idén Budapest kapta a nemzetközi szövetségtől, csapatban a második helyen végzett.

Ágoston a legfiatalabb, 10 éves

A Bányász SK Ajka versenyzőjének edzője Ughy Zoltán. Edzőtáborba is gyakran hívják. Ekkor van lehetősége arra, hogy gyakoroljon válogatottbeli társával, a nyíregyházi Laskai Írisszel. Nemzetközi versenyeken is az élvonalban jegyzik, Linzben az Ausztria Openen egyéniben a harmadik helyen végzett.

A szlovák nemzetközi versenyen csapatban bronzérmes lett. Idén az év elején Szlovéniában megnyert egy felnőtt női tornát egyéniben és párosban is. A versenyen Ausztriában játszó profi női versenyzők is indultak. Elnyerte 2015-ben a Veszprém megye legjobb serdülő lány sportolója címet. Célja, hogy kijusson az Európa-bajnokságra.

Lina 2013-ban, már 7 évesen felnőtt női NB I-es csapatban játszott. Édesapja tudomása szerint az országban a legfiatalabb, egész szezont végjátszó NB I-es játékosa sportágának. Az országos diák-olimpián 2016. januárban egyéniben a 3. helyen végzett az U13 korcsoportban, pedig ekkor még csak 10 esztendős volt.

A 11 éves Lina
Fotó: Györkös József, archív

Ugyancsak tavaly az U11 korosztály magyar bajnokságának bronzérmese lett. Hun-garian Mini Cadet Open versenyen az idén januárban U11 korcsoportban a kilencedik helyen végzett. Az open Magyarország egyetlen nemzetközi versenye, amely a nemzetközi szövetség versenynaptárában is szerepel, most csaknem 20 ország válogatottjai vettek részt, valamint a magyar klubokból néhány válogatottközeli játékost is meghívtak.

Franciska, aki már 14 éves

Lina az idén számos eredménnyel büszkélkedhet, januárban országos 5. lett az U11 korosztályban, a régiós bajnokságot U11 és U13 korcsoportban is megnyerte. Áprilisban U11-ben országos 7. helyen, májusban megyei bajnokságban U13-ban első, a megyei bajnokságon U15 korcsoportban a 3. helyen végzett. Júniusban a Nyugat-Magyarország bajnokságon az U11 korcsoportban az ötödik helyen végzett.

Ágoston az idén már számos eredményt ért el. Januárban a régiós bajnokság 2. helyén végzett U11 korcsoportban, az U13-ban ötödik lett. Áprilisban a Veszprém, Fejér, Komárom-Esztergom megye sportolói számára rendezett régiós versenyen bronzérmet szerzett az U13 korcsoportban. Májusban a megyei bajnokságon második lett az U13-ban, júniusban a Nyugat-Magyarország bajnokságon a nyolcadik helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!