Sport

2017.07.23. 08:56

FC Ajka-VLS Veszprém: döntetlennel ért véget a tesztmeccs

Döntetlenre végzett a felkészülési mérkőzésen a két NB III-as megyei rivális az FC Ajka és a VLS Veszprém.

B. Virág Rita

FC Ajka-VLS Veszprém 2:2 (1:2)

Ajka, 200 néző. FC Ajka: Balogh (Pokorni) - Krebsz (Baksa), Pákai, Kovács Gergő (Graszl), Csemer (Pavlitzky) - Nagy Erik (Varga Zsolt), Köles (Szabó T.) - Horváth Péter (Kalász) - Bene (Vallejos), Major (Horváth Patrik) - Nagy Krisztián (Kovács Gábor). Edző: Rozmán László.

VLS Veszprém, I. félidő: Mikler D. - Palkó, Gulyás, Felber, Gunther - Iszlai, Kocsis, Irmes, Polareczky - Bognár B., Szabó B. II. félidő: Szücs L. - Rédling, Gulyás, Felber, Palkó - Boromisza, Iszlai, Szanyó D., Király - Hoffer, Friedrich. Edző: Orbán Tamás.

Gyorsan vezetést szerzett az FC Ajka, egy hosszú indítást követően Nagy Krisztián okosan lőtt a jobb sarokba, 1-0.

Az 5. percben megduplázhatta volna előnyét a hazai együttes, Horváth P. passzolt Benéhez, akinek lövése nem sokkal kerülte el a veszprémi kaput.

Láthatóan kezdett magához térni a veszprémi csapat, ezt jelezte a 9. percben vezetett veszélyes kontra, ahol Szabó egy az egyben vezethette a labdát az ajkai kapusra, ám a támadó végül a kapu mellé helyezett. A 15. percben az exveszprémi Bene veszélyeztetett, aztán veszprémi szöglet után Bognár vágta a kapu mellé a lasztit.

 

A 29. percben egyenlített a Veszprém: ajkai labdavesztést követően Bognár csapott le a játékszerre, önzetlenül Szabó elé passzolt, aki az üres kapuba helyezett, 1-1.

A 30. percben Nagy K. lövése csattant a felső kapufán.

A 45. percben vezetéshez jutott a VLS: Krebsz passzolta el a labdát, Bognár ugratta ki remekül Iszlait, akinek középre adására jó ütemben érkezett Irmes és kilőtte a jobb felső sarkot, 1-2.

A félidőben az Ajka csak kapust cserélt, míg Orbán Tamás szinte teljesen kicserélte a csapatát, Gulyás, Felber és Iszlai maradt a kezdők közül.

Az Ajka egyre inkább átvette az irányítást, a 63. percben pedig Kovács fejesével kiegyenlített, 2-2.

Ezt követően csökkent az iram, de azért akadt még egy-két helyzet. Előbb Vallejos lövését védte Szücs, majd veszélyes veszprémi kontra végén Pokorni ütötte szögletre a labdát.

A mérkőzés jól szolgálta mindkét csapat felkészülését. Láthatóan mindkét együttes játékában akadtak még hibák, ám a bajnoki rajtig bőven marad idő ezek kiküszöbölésére.

Az Ajka legközelebb július 26-án, szerdán 18 órától fogadja a megyei I. osztályú Balatonfüred FC alakulatát.

A VLS Veszprém pedig szintén szerdán, 18 órától azzal a megye I-es Hévízzel találkozik, ahol most Lantai Balázs az edző. A szakvezető az előző évad első félévében éppen a Veszprémet irányította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!