Sport

2017.07.23. 17:54

Európa-bajnok a férfi öttusa csapat

Előbb Kovács Sarolta és a női csapat, majd a férfiak triója szerzett érmet az öttusázók kontinensviadalán.

Ferencz Balázs

Vasárnap is teljes volt a magyar delegáció a férfiak viadalán, az öttusázók Európa-bajnokságán. S alaposan kitettek magukért. Marosi Ádám (BHSE) a 4., a Volán Fehérvár olimpikonja, Demeter Bence az ötödik volt az úszás után. Testvére, Demeter Gergely a 18., Kasza Róbert (KSI) a 12. volt a medencében. Demeter Bence - mint D’Artagnan - ellenállhatatlan volt a vívópáston, 23-11-es mérleggel zárta a vívást, s két szám után a harmadik volt. Mert Kasza nála is jobban vívott (26-8), s megelőzte őt az orosz Lesunnal együtt.

Kovács Saroltával együtt örülhetett a Volán Fehérvár szakmai igazgatója, Korponai István (j) és Sós Attila lovasedző. Saci két ezüstöt szerzett, majd vasárnap a másik volános, Demeter Bence is ...

A lovaspályán is mutatták az erőt a magyar legények. Demeter Bence egy akadályt vétett, öccse egyet sem, csak a keretidőt lépte túl egy picit, Marosi és Kasza azonban nem brillírozott a keresztfák erdejében. Hihetetlen izgalmas kombinált szám várt a versenyzőkre. Végül Alekszander Lesunt nem lehetett megverni, viszont Kasza Róbert ezüstérmet nyert. Demeter Bence leszorult a dobogóról, megelőzte a francia Belaud, , a 4. helyen ért célba. Marosi Ádám a 8. lett, Demeter Gergely pedig a 20. pozícióban zárt. A Kasza - Demeter - Marosi alkotta magyar egység fölényesen nyerte a csapatversenyt, Magyarország Európa-bajnok!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!