Sport

2017.07.23. 18:30

Horgászok a zalai vizeken

ZALABAKSA, NOVA- Két településre is vártak a hét végén horgászokat. A zalabaksai Baksa-tavon már hetedik alkalommal rendezték meg a 24 órás halfogó versenyt.

Gyuricza Ferenc

– Ez évben 42 nevezőnk van, s úgy tűnik, a nagy hőség ellenére mindenki kitart – foglalta össze szombat délután Kulcsár György tógazda. – A legtöbben már régóta visszatérő vendégek, de vannak újonnan érkezett horgászok is.

A helybéli Horváth Péter és barátja, Barabás Ádám most először vágott bele a 24 órás versenybe. Mint mondják, eddig a hőség volt a legnagyobb ellenfél, de egy kicsit attól is tartanak, fenn tudnak-e maradni 24 órán keresztül. Ha fáradtak lesznek, felváltva alszanak egy keveset. Mindenesetre délután már nyolc ponty volt a szákjukban.

Horváth Péter (balról) és Barabás Ádám Fotó: Gyuricza Ferenc

A 24 órás versenyen több kapitális méretű halat fogtak, Borsos Róbertnek egy 14,89 kilós ponty, Őr Gyulának egy 8,46 kilós amur akadt a horgára. A végén mégis egy szlovéniai horgász, Tkalec Daniel örülhetett a legjobban, hiszen a 128,71 kilogrammos összteljesítményét a vetélytársak meg sem tudták közelíteni.

A hétvége másik fontosabb horgászversenyét Nován tartották, de a VI. Kerka-Alpok-Adria Kupa szervezője a kerkaszentkirályi Kerka Horgász Egyesület volt.

A kupagyőztes lendvai csapat egyik versenyzője, Gerencsér Dániel Fotó: Gyuricza Ferenc

- Ez egy nemzetközi csapatverseny, ami az évek során annyira kinőtte magát, hogy a kezelésünkben lévő vízen már nem tudjuk megrendezni. Ezúttal 17 csapat nevezett, tehát egyszerre 68 fő horgászik, ezt csak nagyméretű tavon lehet lebonyolítani.

A csapatversenyt a lendvai egyesület nyerte, megelőzve a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségét és a Maribor II. csapatát. A szektorokban születtek magyar sikerek is, a vasi szövetség versenyzői közül Varga Bálint és Kovács Ákos is az élen végzett, míg csapattársuk, Balassa Péter második, a házigazda csapatot képviselő Kulcsár László pedig harmadik lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!