Sport

2017.07.23. 18:35

Készül a DAB a jeges szezonra - Négy dunaújvárosi is visszatér a csapatba

A magyar jégkorongcsapatok már a jeges szezonra készülnek. Augusztus elsején a tervek szerint már minden Erste ligás klub - köztük a Dunaújvárosi Acélbikák is - jégen gyűjti az erőt a szeptemberben rajtoló nemzetközi liga feladataira.

Agárdy Csaba

Az újonc Vienna Capitals kivételével minden klubnál nagy volt a holtidényben a mozgás. A Dunaújvárosi Acélbikáknál az előző szezont befejező csapatból tizenhárom játékos maradt, kilencen érkeztek, hatan távoztak. Az viszont mindenképpen örömteli, hogy az érkezők között négy dunaújvárosi nevelésű is van. Hetényi Péter a Debrecenből, Erdélyi Tamás a Ferencvárosból, Gebei Gergely az Egyesült Államokból, Makovics Bence Németországból tért vissza nevelőegyesületébe.

A nyári holtszezonban alaposan átalakultak az Acélbikák, sokan jöttek, sokan mentek  Fotó: Ady Géza

Az is tény, hogy a tavalyi légiósok mind távoztak, kivéve az észt kapust, Willem-Henrik Koitmaát. Nagy érvágás, hogy Keegan Dansereau, a MOL Liga legutóbb gólkirálya a MAC-ban folytatja. Justin Cseter, aki ugyancsak meghatározó játékosa volt a DAB-nak, amióta visszautazott az Egyesült Államokba, az Acélbikák egyetlenegy megkeresésére sem válaszolt. Az ugyancsak kulcsember Becze Tihamér Újpesten folytatja. Távozott még az időközben megszűnt Debrecenbe a kapus Duschek Dávid, Stanislav Hudec (Csíkszereda) és Jere Ölander (Gherdenia, olasz).

Az edzői poszton teljes csere történt. A finn Heikki Mälkiä-val nem hosszabbított a klub, Strenk Hunor pedig úgy döntött, elfogadja a Corona Brassó ajánlatát. A finn vezetőedzőt a cseh David Musial váltja, segítője pedig az a Vladimír Matejov lesz, aki korábban már dolgozott Dunaújvárosban - kilenc sikeres évet töltött el az Acélbikáknál.

Az érkezők névsora: Hetényi P. (hátvéd, Debrecen), Danilo Szkripec (hátvéd, ukrán, Dzseneralz Kijev, ukrán 1. osztály), Jakub Izacky (cseh, csatár, Prerov, cseh 2.), Aljaz Ogrizek (szlovén, csatár, Celje, szlovén 1.), Erdélyi Tamás (hátvéd, Ferencváros), Rok Stojanovic (szlovén, kapus, HDD Jesenice, Alpesi Liga), Gebei Gergely (csatár, Seattle Totems, WSHL), Makovics B. (csatár, Starbulls Rosenheim, DNL), Silló Arnold (csatár, MAC Budapest).

A távozók névsora: Duschek Dávid (kapus, Debrecen), Becze Tihamér (csatár, UTE), Keegan Dansereau (kanadai-magyar, csatár, MAC Budapest), Stanislav Hudec (hátvéd, szlovák, SC Csíkszereda), Jere Ölander (finn, hátvéd, Gherdenia, Alpesi Liga), Mykola Ladygin (ukrán, hátvéd).

A maradók: Villem-Henrik Koitmaa (EST kapus), Tanka Lőrinc (csatár), Németh Péter (csatár), Lencsés Tamás (hátvéd), Török Viktor (csatár), Mátyásy Bence (csatár), Léránt René (csatár), Nagy Márk (csatár), Borbás Gergely (csatár), Azari Zsolt (csatár), Magosi Erik (hátvéd), Pál Zalán (hátvéd), Hruby Gellért (hátvéd).

Ifjabb Azari Zsolt sportigazgatótól megtudtuk, a keret még nem teljes, a tervek szerint augusztus elsején kezdődő jeges felkészülésre - ahogy azt a korábbi években megszokhattuk - többen is érkeznek próbajátékra, és közülük még négy-öt játékost szerződtetni kívánnak.

A DAB felkészülési programja

Augusztus 17., csütörtök 15 óra: DAB - Junoszty Minszk (fehérorosz, Tátra Kupa Poprád). Augusztus 19., szombat 15 óra: DAB - Kassa (szlovákiai, Tátra Kupa, Poprád). Augusztus 20., vasárnap: DAB -??? (Tátra Kupa, Poprád, helyosztó). Az Acélbikák a szeptember közepi bajnoki rajt előtt a Felvidéken még szeretnének két mérkőzést játszani (előrehaladott tárgyalások folynak), és a nyitány előtt itthon is be kívánnak mutatkozni a közönségnek.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!