Civil

2017.07.24. 11:18

Összefogással kevés pénzből is vidám rendezvényt hoztak össze az egyházasrádóciak

Egyházasrádóc A jelenlegi önkormányzat harmadszor szervezte meg sikeresen - a művelődési házzal és az egyesületekkel karöltve - a falunapot.

Civil Tudósítónktól

Ez az év az összefogásról, a közös gondolkodásról és ötletelésről szólt, annak jegyében, hogy kevés pénzből hogyan lehet jó hangulatú, vidám rendezvényt létrehozni.

Leginkább a helyi erőket mozgatták meg a rendezvényen a szervezők, mert hisznek benne, hogy sok tehetséges, ügyes ember él a falukban. A Meseház Óvoda kicsinyei vidám lakodalmassal alapozták meg a hangulatot. Bujtás Ervin zenész, énekes klasszikus ismert slágerekkel, örökzöld dallamokkal szórakoztatta a közönséget. Az utána következő produkció is az ő nevét dicséri. Négy hónapja működik a művelődési házban a gitárklub és a dalstúdió 16 lelkes taggal. A legkisebb fiú kilencéves, a legidősebb tag 52. Az ő hangulatos, közös produkciójukat élvezhette a nagyérdemű.

Fotó: Horváth Imre

A műsort az önkéntes tűzoltók fiataljainak és kicsinyeinek élvezetes bemutatója követte a tűzgyújtás és  -oltás látványos mutatványával. Ők szervezték a vidám rallytalicskás versenyt is. A jó hangulatot fokozta, hogy a versenyzők beöltöztek, feldíszítették a járgányokat. A boxutcából indultak a rallypályán a háromfős csapatok, nem kis derültséget okozva.

A faluban működő Szépkorúak kórusa dalait a közönség a csapattal együtt énekelte. A Boglya Népzenei Együttes magyar dallamait a Vas Megyei Könyvtárellátó Rendszer támogatásaként kapta meg a falu. Szívet melengető műsort hoztak csodálatos magyar népzenével.

A tanakajdi kicsik és nagyok többféle formációban táncoltak a Galaxy Akrobatikus Rock' n' Roll Club égisze alatt. A mulatós és régi slágerek Horváth Biczó Csaba előadásában jó étvágyat csináltak az önkormányzat által kínált vacsorához: a vadgulyáshoz és pincepörkölthöz.

A Faluszépítő Egyesület tombolahúzását minden felnőtt gyerekszívvel várta. A Falurészek Egyházasrádócért Egyesület arcfestéssel kedveskedett a gyerekeknek. Ők vezették a karaokeversenyt is az esti órákban, amire már sok bátor jelentkező akadt. A 2002-es ifjúsági és felnőtt csapat összetűzése a Bajnokok találkozója címmel barátságos focimérkőzésként zajlott a pályán. A roncsderbisek autóiba is beülhettek a gyerkőcök.

A Sipőcz Rock Band fergeteges koncertet adott. A gyerekek egész délután játszhattak a könyvtár és a művelődési ház játékaival, origami figurákat hajtogattak, vagy kipróbálták az udvaron elhelyezett népi fajátékokat. A rendezvényt hajnalig tartó bál zárta.

Szvoboda Tamás polgármester megnyitóbeszédében is elmondta, hogy bizalommal, becsülettel és összefogással mindent elérhetünk. Az összetartó, a működő és erősödő közösségek azt mutatják, hogy jó rádócinak lenni.

Galambos Berni

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!