Sport

2017.07.24. 18:50

A 11-én kinevezett Tímár Krisztián az angol mentalitást hozná Fehérvárra

SZÉKESFEHÉRVÁR A 36 esztendős szakember az Angliában megszerzett tapasztalatait szeretné kamatoztatni az NB III-as labdarúgó bajnokságban induló Videoton FC II csapatánál.

Krebsz András

Az élvonalbeli pályafutását Székesfehérváron kezdő Tímár Krisztián 2001 és 2003 között 46 alkalommal ölthette magára a Videoton mezét, a piros-kékekhez visszatérő négyszeres válogatott játékos most edzőként segíti korábbi egyesületét.

- Hogyan fogadták a klubnál?

- Sokakkal találkoztam a régiek közül, volt, akivel a pályáról, mással a Videoton környékéről ismertük egymást. Kellemes a visszatérés, hiszen barátsággal, tisztelettel fogadtak.

- Milyenek az első benyomásai a játékosaival kapcsolatban?

- Fiatal, ambiciózus társaság, akik szeretnének a játék minden területén fejlődni. Az edzői stábbal ehhez próbálunk megteremteni minden lehetőséget.

- Hol tartanak a felkészülésben?

- Négy edzőmérkőzésen vagyunk túl, fokozatosan lendülünk bele a munkába. A srácok a keményebb tréningek ellenére egyre jobb erőben vannak, a szakmai elvárásokat, a taktikai elemeket a legmagasabb szinten igyekeznek elsajátítani. Az Angliában tapasztalt mentalitást szeretném átültetni a fiatalokba: ne csak a játékban, de az életmódjukban és az életszemléletükben is képviseljenek profi hozzáállást. A munkamódszereket nagy intenzitással végezzük, ugyanis jó fizikai állapot nélkül manapság már nem lehet magas szinten futballozni.

A Videoton FC II, NB III-as bajnokságra készülő fiataljai 3-1-re verték a Bicskét
Fotó: Igari Balázs


- Milyen eredménnyel lenne elégedett a bajnokság végén?

- Ha mindegyik játékosom önmagához képest sokat fejlődik, a lehető legtöbben tudnak bemutatkozni az első csapatban, esetleg sikerülne más első-, vagy másodosztályú együttes érdeklődését felkelteniük. Nem a tabellán elfoglalt helyezés a legfontosabb, sokkal inkább a fiatal játékosok jobb állapotba, magasabb szintre juttatása az elsődleges szempont.

- Mit gondol, képes lesz megfelelően motiválni az első csapatból visszajátszó futballistákat?

- Marko Nikolics vezetőedzővel kiváló munkakapcsolatom kezd kibontakozni. A kettőnk motivációs ereje elegendő lesz a játékosoknak, hogy közösen megértessük velük, ez nekik is egy lehetőség arra, hogy formában tartsák magukat - mondta a 36 éves tréner. A Videoton FC II a hétvégén legyőzte a megye I-es Bicskét. Első bajnokijukat a Puskás AFC II ellen vívják augusztus 13-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!