Hírek

2017.07.24. 18:17

Két nyertes pályázatnak örülhetnek Bőben

BŐ - Két sikeres pályázattal büszkélkedhet a település, összesen majdnem százmillió forint érkezik fejlesztésekre.

Cseszkó Tamás

Mint ismeretes, a Területi Operatív Program (TOP) pályázatain számos Vas megyei település igényelt támogatást fejlesztésekre. Így tett Bő is, ahol két jó hírnek is örülhetnek a falu lakói. Hajós Attila, a település polgármestere elmondta: 86 millió forintot nyertek a helyi általános iskola épületének felújítására. - Augusztusban írjuk ki a közbeszerzést, és reményeink szerint mielőbb elkezdődhetnek a munkálatok - fogalmazott a polgármester. Hozzátette: ráfér az iskola épületére a felújítás, az pedig külön öröm, hogy a lehetőségekhez képest magas összeget nyertek, hiszen így a gépészeti munkálatokra is futja. - Az iskola mellett az orvosi rendelő felújítására is nyertünk 22,7 millió forintot - jelentette be Hajós Attila, aki azt is elárulta, hogy az épület az 1970-es években épült, az idő vasfoga pedig igencsak kikezdte már a rendelőt. - Fontos ez a fejlesztés, hiszen itt látják el a szomszéd faluból érkező betegeket is - fogalmazott a faluvezető, hozzátéve, hogy ez a beruházás már a jövő héten elkezdődik, és várhatóan októberben átadják a létesítményt. Orvosi eszközbeszerzésre is jut majd a kapott támogatásból.

 

A bejelentésen részt vett Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője, a Miniszterelnökség Vas megyei fejlesztésekért felelős biztosa is, aki elmondta: "a korábbi és a mostani beruházásokat áttekintve láthatjuk, hogy a polgármester úrral elvégzett közös munka révén átfogó fejlesztéseket tudnak megvalósítani Bőben, amelyek jól szolgálják a települést." Ágh Péter emlékeztetett: az elmúlt ciklusban több jó hírnek is örülhettek a településen. - 25,4 millió forintból valósult meg az óvoda felújítása, melyet másfél évvel ezelőtt adhattunk át - mondta, kiemelve, hogy az akkori fejlesztésnek köszönhetően jelentős energiamegtakarítást érhettek el az intézményben. Ahogy akkor, most is vissza nem térítendő támogatást nyert a település fejlesztésekre - jelentette be a képviselő, aki kifejezte abbéli reményét is, hogy az iskola és az orvosi rendelő felújítása is sokak életét teszi komfortosabbá. - Öröm számomra, hogy a választókerületemben folyamatosan történnek előremutató fejlesztések, melyeknek köszönhetően az élet számos területén léphetnek egyet-egyet előre a falvak és városok lakói - összegezte Ágh Péter az eddigi eredményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!