Sport

2017.07.24. 19:08

Bronzérem a végére - Kovács Sarolta Kasza Róberttel lett harmadik váltóban

MINSZK Kovács Sarolta három éremmel térhet haza az öttusázók fehéroroszországi Európa-bajnokságáról.

Ferencz Balázs

Az egyéniben és csapatban szerzett ezüstérme után a vegyesváltóban harmadik lett Kasza Róberttel.

Az egyéniben egyformán ezüstérmes két magyar a 2x100 méteres úszásban 1:58.16 perccel a negyedik időt érte el, majd vívásban 26 győzelemmel és 14 vereséggel harmadik, lovaglásban 272 ponttal ötödik lett, így harmadikként vághatott neki a kombinált számnak, melyben mindkét váltótagra kétszer 800 méteres futás és két lövészet várt. Az akkor élen álló oroszokat tíz, a második olaszokat pedig nyolc másodperccel követték a magyarok, s a sorrend az élen nem változott. A Kovács Sarolta, Kasza Róbert kettős 11:47.18 perces eredménye a negyedik volt a 11 párost felvonultató mezőnyben, ami elégnek bizonyult a harmadik hely megtartásához.

A mixváltót Oroszország (Gulnaz Gubajdullina, Kirill Beljakov, 1436 pont) nyerte, Olaszország stafétája (Alessandra Frezza, Pierpaolo Petroni, 1430) előtt. A magyar váltó 1419 pontot gyűjtött.

A Volán Fehérvár regnáló világbajnoka, Kovács Sarolta remekelt az Európa-bajnokságon, amiben elindult, dobogóra állhatott. Egyéniben és csapatban ezüstérmet szerzett, a vegyesváltóban bronzmedál került a nyakába. A fehérvári lány remek formában versenyez idén, mindez biztató a közelgő kairói világbajnokságra nézve.

A magyar küldöttség egy arany-, három ezüst- és egy bronzéremmel zárta a minszki Európa-bajnokságot.

Győzött a Kasza Róbert, Demeter Bence, Marosi Ádám összeállítású férficsapat, ezüstöt nyert egyéniben Kasza és Kovács Saci, illetve utóbbi Földházi Zsófiával és az Alba Öttusa SE öttusázójával, Alekszejev Tamarával együtt a nők hagyományos versenyében. Magyarország így a második helyen zárt az éremtáblázaton annak ellenére, hogy a legtöbb medált - számszerint ötöt - a mieink zsebelték be. Oroszország öttusázói 2 arany- és 2 ezüstérmet gyűjtöttek, a magyarokat pedig Olaszország követi egy arannyal és egy ezüsttel.

- A záró nappal és természetesen az egész Eb-n mutatott teljesítménnyel elégedettek lehetünk és vagyunk is. Nagyon jól versenyeztek a lányok és a fiúk is. Persze voltak hibáink is, de most van nagyjából egy hónapunk arra, hogy ezeket kijavítsuk. A világbajnokságra is hasonló tervekkel és óriási elszántsággal utazunk majd. Ott is minden esélyünk megvan a jó szereplésre, hiszen a nemzetközi öttusa erőviszonyait ismerve azért Európa versenyzői képezik az élmezőnyt. Tehát a vb-n is eredményesek lehetünk. Most pihenhetnek a versenyzők, majd könnyített munkával folytatjuk a felkészülést. - értékelt Martinek János, a férfiak szövetségi kapitánya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!