Belföld

2017.07.29. 13:54

Folytatódik a melegedés - Vasárnap már kánikula lesz

Továbbra is meleg, eleinte még száraz, majd vasárnap nyugat felől átmenetileg valamivel nedvesebb levegő áramlik térségünk fölé.

Eleinte országszerte sok lesz a napsütés, csak kevés gomolyfelhő lehet, majd éjszaka nyugat felől fátyolfelhők sodródnak fölénk - írja a met.hu.

Vasárnap a többnyire kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett sok napsütés várható, csak a Dunántúlon lesz erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés. Csapadék ma nem valószínű, holnap délutántól viszont a Dunántúlon - nagyobb eséllyel a nyugati felén - elszórtan lehet zápor, zivatar. Ma mindenütt mérséklődik a légmozgás, majd vasárnap a déli, délkeleti szél északnyugaton időnként megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13 és 20 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 29 és 34 fok között alakul, a déli országrészben lesz a legmelegebb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!