Sport

2017.07.28. 09:58

Magyarok tanítják a világot

HAZAI KÖRKÉP Létezik olyan sportág, amelyben a világ elitje Magyarországra jön tanulni. Most rendezik Csongrádon azt a nemzetközi kick-box edzőtábort, amelybe 16 országból mintegy száz külföldi sportoló jön, kifejezetten azért, hogy a magyar instruktorok edzésein fejlessze tovább magát.

Napló

Az egyhetes edzőtáborba Chilétől az Egyesült Államokon át Izraelig érkeznek kick-box versenyzők. Nem véletlen a hatalmas érdeklődés: a sportág pointfighting szakágában hosszú évek óta a magyarok a legjobbak.

A táborban az összesen 150 hazai és külföldi résztvevő a csepeli világbajnokok irányítása alatt napi hét órányi edzést teljesít. A szervező egyesület vezetője, a Magyar Kick-Box Szakszövetség alelnöke, Király István szerint a magyarok talán még többet profitálnak a táborból, mint a tőlük tanulók.

A szakember hozzátette: a tábor másik célja a felkészülés a szeptember elején sorra kerülő utánpótlás Európa-bajnokságra, és a novemberben, éppen Budapesten megrendezendő nagyszabású kick-box világbajnokságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!