Sport

2017.07.30. 08:20

NB III: nyert az Ajka, a VLS fáradtan kapott ki

Már csak két hét maradt a labdarúgó NB III rajtjáig, a Veszprém megyei csapatok ráfordultak a felkészülés hajrájára.

B. Virág Rita

Andráshida-FC Ajka 0-1 (0-1)

Andráshida, 50 néző. V.: Kiss N. FC Ajka: Balogh (Pokorni) - Krebsz (Baksa), Pákai (Graszl), Kovács Gergő, Csemer - Nagy E. Valleios (Varga), Szabó (Horváth P.), - Bene (Kalász), Nagy K. (Gottfried), Major (Pavliczky). Edző: Rozmán László.

A 41. percben Szabó baloldalról remekül belőtt szögletére Pákai jó ütemben érkezett és tíz méterről a bal sarokba fejelt, 0-1.

Két héttel a bajnoki rajt előtt utolsó előtti felkészülési mérkőzését játszotta az FC Ajka az ugyancsak NB III-as Andráshida otthonában. Mindkét félidőben szinte egy kapura folyt a játék, a hazaiak az első félidőben egyszer sem, míg a másodikban mindössze háromszor jutottak el az ajkaiak tizenhatosáig. Hogy a vendég kapusok milyen formában voltak, azt nem lehetett lemérni ezen a mérkőzésen. Az ajkaiak az utolsó passzok és lövések pontosságán kell még javítani az augusztus 12-ei rajtig.

Rozmán László: - Könnyebb győzelmet is arathattunk volna, amennyiben helyzeteinket értékesítjük, így saját magunknak tettük nehézzé a mérkőzést, annak ellenére, hogy az ellenfél helyzetig sem jutott el.

Legközelebb szombaton a Dunaújvárost fogadja az FC Ajka.

Videoton II-VLS 5-0 (3-0)

Székesfehérvár, 50 néző. VLS Veszprém: Mikler - Palkó (Felber), Dobsa, Gulyás, Gunther - Kocsis G., Boromisza, Irmes, Kókány - Szabó B., Polareczky. II. félidő: Szücs - Polareczky, Felber, Gulyás, Kókány - Irmes, Hoffer, Kocsis, Szanyó - Király, Tóth N. Edző: Orbán Tamás.

Az elmúlt hetek terhelései, a fáradtság nagyon látszott a veszprémiek játékán, a Videoton fiataljai átszaladtak a vendégeken. Orbán Tamás vezetőedző elmondta, néhány játékos még mindig nincs olyan formában, ami elegendő lesz a két hét múlva kezdődő bajnoksághoz, így van még mit javítani a játékon.

Ráadásul Szabó Bence is megsérült, a bokáját fájlalta, így legalább egy hetet ki kell hagynia.

Legközelebb szerdán Gyirmóton lép pályára a VLS Veszprém.

Perutz FC-RKSK 0:1 (0:0)

- A játékunkon és az erőnlétünkön is kell még csiszolnunk - hangsúlyozta Marton Miklós, a Perutz FC vezető-edzője csapata szombati felkészülési mérkőzését követően. A pápaiak a Sánta - Domján, Kovács, Császár, Kozma - Baldauf, Skriba, Hanzl, Szabó - Czifra, Németh összetételű tizeneggyel kezdtek az NB III-as Rákosmente KSK-val szemben, és mindvégig egyenrangú ellenfeleik voltak a rutinos fővárosiaknak. A döntetlenszagú meccsen a több lehetőséget is kidolgozó Perutz-játékosok a pocsék helyzetkihasználásuk miatt nem tudtak a kapuba találni, ráadásul a hajrában beszedett potyagól a vereséget jelentette számukra. A hazaiaknál csereként pályára lépett Horváth, Udvardi, Farkas, Koncsag, Szigeti, Iványi, valamint Karacs Roland - utóbbi Czifra Tamáshoz hasonlóan próbajátékon szerepelt a Perutznál. A két csatár közül Czifrától elköszöntek, míg Karacs még bizonyíthat. Marton Miklóstól megtudtuk, egy támadót még mindenképpen szeretnének igazolni, a jövő héten pedig a felvidéki Ímely csapatával mérkőznek meg idegenben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!