Sport

2017.07.28. 09:55

Sportbarátság és fair play

AJKA Youth Waterpolo Carneval 2017 elnevezésű nemzetközi vízilabdatornán vett részt nemrég az ajkai vízilabdacsapat Szombathelyen. A sportolók nemcsak képességeiket mutatták meg a közönségnek és a rivális csapatoknak, hanem fair play hozzáállásukat is.

Tisler Anna

A torna jó felkészülési lehetőség volt a csapatnak a szeptember végén induló bajnokság előtt, ugyanis a többnapos rendezvényen a meghívottak egy része külföldről érkezett, így számos eltérő játékstílussal is találkozhattak a Cápák.

Pfaff Péter és Bujtás Balázs edzőktől megtudtuk, hogy az ajkaiak kilencven százaléka egy-két évvel fiatalabb volt, mint a mezőny többi játékosa, így egy igazán erős megmérettetésben próbálhatták ki magukat a Cápák Vízilabda Klub tagjai.

- Minden egyes napon látszott a fejlődés és meccsről meccsre jobban játszott a csapat - mondták az edzők - Hihetetlen élmény volt pólósainknak tömött lelátók előtt szerepelni és élvezni a szurkolók biztatását. A francia Pays ellen az egész amerikai csapat állva biztatta a mieinket a klubjuk nevének rövidítését, CVK-CVK kiabálva.

Az amerikai Commerse Aquatics csapatával is összebarátkoztak a Cápák Fotó: egyesület

Az edzők azt tapasztalták, hogy barátság és jó kapcsolat alakult ki a verseny során a csapatok között, így a komoly rivalizálás helyett egymásért szorítottak a résztvevők. A tornát a spanyol BWMF csapata nyerte az U17-és U13-as korosztályokban egyaránt. A katalánok régiójuk válogatottjával érkeztek a pólós-karneválra. Második helyen mindkét korcsoportban a budapesti Ferencváros végzett.

A torna érdekessége, hogy két francia csapatnak a Cápák adtak kapust, mert az ottani játékosok lesérültek, így lényegében el sem tudtak volna indulni a rendezvényen, ám a fair play szellemisége áthidalta az akadályokat. Szűcs Mátyás az U13-as Racingban, Korbély Csongor az U17-es Paysban védett kölcsönben.

Az edzők elmondták, hogy folytatják a csapattal a felkészülést a bajnokságra. Augusztus végén edzőtábor vár a Cápákra, szeptember elején pedig Barcelonába utaznak az ajkai pólósok egy következő nemzetközi tornára, amit a mostani győztes spanyolok szerveznek. Jövőre pedig biztos, hogy visszatérnek Szombathelyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!