Sport

2017.07.30. 18:30

Rangadóval nyit a ZTE FC

ZALAEGERSZEG Vasárnap elrajtolt a labdarúgó NB III 2017-2018. évi sorozata, azonban a ZTE FC együttese számára csak ma este érkezik el a nyitány ideje. Zoran Spisljak együttese hétfőn 18.30-tól a ZTE Arénában az ETO FC Győr csapatát látja vendégül.

Kerkai Attila

ZTE-Győr (vagy ETO) patinás párosítás a magyar futballban. Annak ellenére, hogy jelenleg az NB II-ben szerepel a két csapat, hétfői találkozójukra az átlagosnál nagyobb figyelem összpontosul. A ZTE FC-t a nyáron a klubvezetés alaposan megerősítette, nyolc új labdarúgó (Balázs Zsolt, Tomás Dubek, Koszó Balázs, Nagy Gábor, Szemerédi Norbert, Vernes Richárd, Kertész Tamás, Szabó Marek), köztük meghatározónak szánt játékosok érkeztek. Az egerszegiek egyértelműen harcban akarnak lenni a feljutásért, ahogy a hétfői ellenfél, az ETO FC sem a középmezőnyt célozza meg...

A ZTE FC-hez új játékosok érkeztek, viszont az elmúlt három év során kialakult egy olyan mag, amely a gerincét is adja az együttesnek. A csapatkapitány Forgács András is ezen labdarúgók közé tartozik, akit a nyitány előtt kérdeztünk. Elsőként arról, hogy véleménye szerint milyen formában van a csapat.

- Ezt nehéz most megválaszolni, hiszen a felkészülés során nagyon erős ellenfelekkel találkoztunk, s az ezeken elért eredményeink azt gondolom, nem adhat reális képet a valós tudásunkról - kezdte ezzel a válaszát Forgács András. - Ám gyorsan azt is hozzáteszem: nagyon jó, hogy ilyen komoly játékerőt képviselő csapatokkal mérkőztünk. Azzal együtt, hogy így óhatatlanul sokkal nehezebb dolgunk volt ezeken a mérkőzéseken, mint teszem azt, egy magyar másodosztályú ellenfél esetében.

Forgács András szerint is magasabb célokért küzdhetnek Fotó: Katona Tibor

A hétfői bajnoki nyitány viszont már élesben megy, s azt is megtudtuk a csapatkapitánytól, hogy társaival együtt mindenki tisztában van az elvárásokkal.

- Nagyon elszánt a csapat, de ez nem is lehet kérdés - szögezte le Forgács András. - Mindenki szeme előtt egy cél lebeg, amire most több esély mutatkozik, mint mondjuk tavaly ilyenkor, amikor egy nagyon fiatal együttessel vártuk a rajtot. Minőségi igazolások érkeztek, ám idő is kell, hogy teljesen összeérjen az együttes. Gyorsan leszögezem, a többi csapat számára sem állt több idő a csapatérési folyamatra, s látjuk, hogy van, ahol 10-12 új ember is érkezett.

Forgács András szerint sem egy átlagos újonc lesz a hétfői vendég, s meg is indokolta, miért.

- A Győr eddig sem NB III-as szinten futballozott, hiszen már az elmúlt szezonban is másodosztályú nívót képviselő együttesük volt - tért rá a hétfői ellenfélre a rutinos védő. - Ehhez az állományhoz igazoltak nem kevés új játékost. Az ETO FC tehát nem egy olyan frissen felkerült együttes, amelyet mindenki újoncnak tart, hanem az egyik feljutásra esélyes együttesnek. Éppen ezért, nemcsak a két csapat gazdag múltja miatt, hanem, mert közvetlen riválisok is lehetünk az évad során, ezért érdemli ki a hétfői meccs a rangadó jelzőt.

A szurkolók segítsége pedig mindig jól jön, s erre számítanak a ZTE FC futballistái is. De nem csak hétfőn.

Balról Zoran Spisljak, a ZTE FC vezetőedzője, mellette pályedzője, Felipe Matos. A játékosok a rajt előtti utolsó, vasárnap esti tréningen hallgatják a szakvezető utasításait Fotó: Katona Tibor

- Vannak, akik türelmet kérnek, de én ezzel nem értek egyet. Sokkal inkább bizalmat kérek drukkereinktől! - mondta Forgács András. - Méghozzá azért, hogy tudják: mi játékosok ugyanazt akarjuk, s azért dolgozunk, mint amit a szurkolók is szeretnének. Ebben segíthetnek, ha mellettünk állnak egy hosszú bajnokság során. Amikor ez megvan, s ezt már jó párszor átéltük, akkor igenis a közönség pozitív irányba tudta és tudja a csapat játékát előmozdítani. Mi számítunk rájuk.

Az ETO FC Győr tapasztalt játékosokból áll, s Bekő Balázs vezetőedző a klub honlapjának elmondta, hogy fel kell vállalniuk a saját játékukat Egerszegen is. Szerinte csak így lesz esélyük arra, hogy megszerezzék a három pontot. Mondani sem kell, ugyanez a célja a ZTE FC-nek is, amiből Zoran Spisljak vezetőedző sem csinált titkot.

Várhatóan sok győri drukker is érkezik a mérkőzésre, amelyre hétfőn reggel 9 órától a főpénztárban lehet elővételben is megváltani a belépőket. Fontos, hogy ugyanitt (és nem a székházban) lehet a magyar-portugál vb-selejtezőre is elővételben jegyhez jutni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!