Sport

2017.07.31. 17:05

Fáradtan is küzdött a Videoton FC - Az utolsó percekbeli egyenlítés inspiráló lehet a Bordeaux elleni revansra

SZÉKESFEHÉRVÁR - Az OTP Bank Liga labdarúgó NB I harmadik fordulójában a hajrában dolgozta le kétgólos hátrányát a Videoton FC az Újpest FC ellen.

Ferencz Balázs

Végletek között ingázik a Videoton FC. Múlt csütörtökön az imádható labdarúgás mintameccsét vívta Franciaországban a Girondins Bordeaux ellen, majd három nappal később szenvedett az Újpest FC vendéglátójaként. Egészen a 86. percig. Mert akkor villámcsapásra újra erőre kapott a piros-kék egylet, s két perc alatt ledolgozta kétgólos hátrányát. Sőt, kacérkodott a fordítással is, ami aztán igaz nagy bravúr lett volna.

Az Újpest egyébként jól futballozott. Megfogta a kissé tompán játszó Videotont, gyors, lendületes és pontos passzokkal fejlődtek fel, hátul pedig hatékonyan szűrték Suljicék próbálkozásait. Marko Nikolics a lilák elleni találkozón nem számíthatott Viníciusra, Kovács Istvánra, vagy a Bordeaux-ban megsérült Varga Józsefre, de Pátkai Mátét is pihentette, a középpályás a padon kapott helyet. Így azonban lehetőség nyílt a rotációra, kezdett a korábban kevesebb lehetőséget kapó Barczi Dávid, s végigjátszotta a meccset a nigériai támadó, Ezekiel Henty.

Anel Hadzic szerint ha tovább tart a meccs, nyert volna a Videoton
Fotó: vidi.hu

Hogy nem nyert a Videoton hazai pályán fájó ugyan, de mindenképp biztató, hogy kétgólos hátrányból is képes pillanatok alatt talpra állni az együttes.

- Nagyon érdekes mérkőzést láthattak a nézők a Pancho Arénában. Gratulálok a játékosoknak a hozzállásukért, az utolsó másodpercig küzdöttek, mindent megtettek, amit ilyen helyzetben lehet - értékelt a találkozó után Marko Nikolics, a Videoton FC trénere. - Ez a helyzet pedig nem könnyű - ahogy láthatták csak kettőt cseréltem, mert a többi játékos védő volt a padon. Aki lehetőséget kapott, minden egyes labdáért megharcolt, így megérdemeltük a döntetlent.

Nagyon buta gólt kaptunk a meccs elején, nem értem a balhátvédünk miért ment a jobboldalra egy bedobás miatt. Ezt követően nagyon sok lehetőségünk volt egy szervezett védelem ellen, de ennél korábban kell betalálni, és több gólt szereznünk ennyi gólhelyzetből. Kevés játékost tudtunk használni, akik játszanak, három naponta játszanak és utaznak hosszú ideje, de még egyszer hangsúlyozom, aki pályára lépett, mindent kiadott magából, amit csak tudott.

Danko Lazovics, Juhász Roland azért már nem számítanak fiatal játékosnak, nekik sem könnyű ebben a nyári időjárásban kétnaponta pályára lépni. Dankót ezért is cseréltem le - valamit változtatni akartam, nem szerettem volna, hogy megkapja a második sárgáját, és úgy gondoltam, legalább ezzel is nyer 20 perc pihenést. Hétfőre szabadnapot kapott a keret, azt hiszem először, amióta együtt dolgozunk. Jön a Bordeaux elleni visszavágó, aztán a Mezőkövesd elleni mérkőzés, hiszek benne, hogy ez a találkozó remek inspiráció lesz mindenki számára a keretben.

Pátkai Máté és Varga József talán rendben lesz csütörtökre - ez nem száz százalék, de bízom benne. Hat-hét nap múlva Kovács István is csatlakozhat hozzánk, kedden már Géresi Krisztián is edzhet, Fiola Attila már a csapattal készül, így valamelyest javul a helyzetünk. Ezekiel Henty kezdőként kapott szerepet az Újpest ellen, nem terveztük, hogy 90 percet játszik, ennyire még nem áll készen, de azt hiszem, mutatott már most is pár minőségi dolgot - vélekedett az edző.

- Nem kezdtük jól a mérkőzést, gyakorlatilag az első lövésből gólt szerzett ellenünk az Újpest - mondta az egyenlítő gól szerzője, Anel Hadzic. - A folytatásban aztán hiába uraltuk a játékot, nem sikerült gyorsan egyenlítenünk. Ráadásul nem is játszottunk olyan agresszíven, ahogy kellett volna. 0-2 után mindent egy lapra feltéve támadtunk, minden pályán lévő játékos próbált száz százalékot nyújtani. Scsepovics találata óriási lökést adott számunkra, hiába voltunk fáradtak, ment mindenki előre, és megérdemelten tudtunk egyenlíteni, gyakorlatilag másfél perc alatt.

Ráadásul ha még két percig tart a mérkőzés, akkor biztos vagyok benne, hogy a győztes gólt is megszerezzük. Érdekesen alakult a találkozó, kezdés előtt biztos, hogy nem egyeztem volna ki a döntetlennel, de így, hogy 0-2-ről felálltunk az utolsó pillanatban értékesnek nevezhető a döntetlen. Nem játszottunk hiba nélkül, de az a mentalitás, ahogy küzdöttünk és az utolsó pillanatig nem adtuk fel, mindenképp biztató lehet a csütörtöki EL-meccsünk előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!