Sport

2017.07.31. 17:25

Vettel, Räikkönen és Hamilton dicsérete a nemzetközi sajtóban

A győztes Sebastian Vettel mellett Kimi Räikkönen, valamint Lewis Hamilton előtt is kalapot emelt a nemzetközi sajtó a Forma-1-es Magyar Nagydíj után.

ZH-információ

Az olasz La Gazzetta dello Sport a vérmérséklet alapján elvárható "Ferrarissima" kifejezést használta a tűzpiros kocsik kettős győzelmével véget ért verseny után. De a lap a diadalt ünnepelve sem felejtette el hozzátenni: "A morális győzelem a vesztesé. Illetve szegény Kimié, aki szolgálta Sebastiant, mint egy földesurat, bár egyszerűen megelőzhette volna, és maga is győzhetett volna. Az áldozatért cserébe azonban kapott még egy évet Vettel oldalán egy olyan csapatnál, amely mindig is szerette."

A Corriere della Sera így összegzett: "A Magyar Nagydíj mindenkit emlékeztetett arra, hogy a Formula-1 csapatsport. Vettel bátor és kitüntetett volt, egyedülálló tudással autózott."

A német lapok főleg Vettelt méltatták, aki műszaki hibás autóval is a sportág négyhetes nyári vakációját megédesítő győzelmet tudott begyűjteni.

Sebastian Vettel, és hátvédje, Kimi Räikkönen útban a Hungaroringen a Ferrari kettős győzelme felé
Fotó: Máthé Zoltán/mti

Ezzel szemben Nagy-Britanniában természetesen Hamilton sportszerűsége szolgáltatta a fő témát. The Independent: "Bottas elengedte Hamiltont, aki eredménytelenül támadta a Ferrarikat, majd az utolsó kanyarban visszaengedte maga elé a finnt. Egy évvel ezelőtt még elképzelhetetlen lett volna a Mercedesnél a nagylelkűségnek ez a foka. Egyértelmű, hogy Hamilton és Bottas viszonya sokkal egészségesebb, mint Hamilton és a tavalyi világbajnok Nico Rosbergé volt." A lap csak arról feledkezik meg, hogy Bottas nem vezet a vb-n Hamilton előtt...

És zárásként a svájci Tages-Anzieger Räikkönent sirató kommentárja: "A Ferrari odaajándékozta Vettelnek a győzelmet."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!