Sport

2017.08.01. 18:35

Halmay Kupa szombaton 50 yardon

BÜKFÜRDŐ - Visszatér a jól bevált, ideális helyszínére, Bükfürdőre a Halmay Kupa 50 yardos úszóverseny. A szombati (14.00) már a 17. lesz a sorban.

Horváth Erika

A Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület névadójára emlékezve hívta életre a Halmay Kupa úszóversenyt, melyen 50 yard (45,72 méter) a táv – ebben a számban szerezte 1904-ben, St. Louis-ban egyik olimpiai aranyát a kétszeres olimpiai bajnok. A 17. Halmay Kupa 2014 után tér vissza Bükfürdőre, amely több mint egy évtizeden keresztül ideális helyszínnek bizonyult. Hiszen ez egy amatőr verseny, amelyen bárki elindulhat.

Jó szórakozás a fürdő vendégei számára résztvevőként, nézőként egyaránt. Női és férfi, valamint lány és fiú kategóriában lehet nevezni a helyszínen szombaton 12 órától. Nevezési díj nincs, a 14 órakor rajtoló verseny összes résztvevője díszes oklevelet kap. A verseny fővédnöke – a Zürichben élő, de a nyarat szülőföldjén töltő – Cservenyák Tibor olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!