Sport

2017.08.01. 18:25

Nem vár lehetetlen küldetés a Videotonra a Bordeaux elleni visszavágón

SZÉKESFEHÉRVÁR - Már csak egyet kell aludni, és újra az európai porondon bizonyíthat a Videoton az Európa Liga visszavágóján.

Szupkai Gábor

A székesfehérvári együttes az előző héten 2-1-es vereséget szenvedett Bordeaux-ban az Európa Liga selejtezőinek harmadik körében. Ezt a hátrányt csütörtökön hazai pályán igyekszik ledolgozni Marko Nikolics együttese.

Amely a sok sérülés miatt nem éppen gond nélkül veszi az akadályokat és a kettős terhelést. Sajnos a maródiak sora nem rövid, bár a napokban szerencsére némileg enyhülnek majd a gondok. Fiola Attila már újra edzésbe állt, Géresi Krisztián is csatlakozott kedden a társakhoz és Varga József, valamint Pátkai Máté is a remények szerint bevethető lesz a franciák ellen csütörtökön.

Ellenben sokáig nem állhat a csapat rendelkezésére Paulo Vinícius, aki még az előző körben a Nomme Kalju FC elleni visszavágón izomsérülést szenvedett, így műtét és hosszú kihagyás vár a válogatott védőre. Marko Nikolics tehát nem dőlhet hátra, és továbbra is feltett szándéka erősíteni a Videoton keretét.

A Videoton támadójának, Marko Scsepovicsnak (homok színű mezben) remélhetőleg a Pancho Arénában is elsül a lába

Ez részben Tóth Bence érkezésével sikerült, bár a szerb mester számára ezzel csak a védelemben sikerült a Vinícius hiányzása okozta gondot enyhíteni, a csapat minőségi erősítése még mindig aktuális kérdés. Persze kár lenne elbagatellizálni Tóth érkezését, hiszen személyében egy már a nemzeti tizenegyben is bemutatkozott védőjátékos csatlakozott a fehérváriak keretéhez.

Vele még minden bizonnyal nem számol a csütörtöki mérkőzésen Marko Nikolics, pedig kulcsfontosságú lesz a védelem szereplése, hiszen a legegyszerűbb forgatókönyv - ha a Bordeaux ellen egyáltalán beszélhetünk ilyenről -, ha nem kap gólt a Videoton, hiszen ebben az esetben elég lenne Lazovicséknak egyszer bevenni a franciák kapuját.

Amennyiben viszont Kovácsik kapitulál a bordeaux-i támadósor ellen, már lényegesen kacifántosabb a feladat. Persze cseppet sem egyszerű megzabolázni a Malcom-Kamano-Sankharé hármast, pedig ez lesz az egyik kulcsfontosságú feladata a Videotonnak, amennyiben szeretné, hogy még pénteken is legyen izgulnivalója, az Európa Liga következő fordulójának sorsolásakor a csapatnak és szurkolóinak.

A csütörtöki ellenfél Girondins de Bordeaux a Videotonnal ellentétben nem éppen erőltetett menetben készül a visszavágóra. A múlt heti Európa Liga-találkozó óta csupán edzések vártak a játékosokra, még felkészülési meccset sem játszottak a hétvégén, a francia bajnokság pedig csak vasárnap kezdődik számukra. Hétfőn és kedden is mindössze napi egyetlen tréning szerepel a csapat programjában, majd szerda délelőtt repülőre ülnek, és irány Magyarország.

Az már az első találkozón is kiderült, hogy nem egyszerű feladatot kapott a Bordeaux személyében a Videoton. De egyúttal arra is fény derült az első kilencven perc során, hogy koncentrált játékkal igenis reális esélye lehet a Vidinek a továbblépésre. Ehhez viszont a fehérváriaknak minden segítségre szükségük lesz, különösen a lelátóról.

Úgy fest, ezen a téren sem kell hiányt szenvedjen a Videoton, és teljesül Nikolics mester kívánsága, hiszen hétfőre el is fogytak a hazai szektorba szóló belépők. Sőt, a vezetők sikeres tárgyalást folytattak a franciákkal, így egy újabb szektor, és további 350 darab jegy került kedden a hazaiak drukkereinek birtokába.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!