Sport

2017.08.02. 18:37

Klasszisok a Balatonban - Igazi tömeg követte figyelemmel az olimpiai bajnokok gálameccsét

BALATONFÜRED - Olimpiai bajnokok csobbantak a vízbe szerdán a füredi Tagore sétány előtt. A világbajnokság mobil lelátójáról rengetegen, több, mint ezren követték figyelemmel a nem mindennapi gálát.

Horváth Gábor

„Újra itt van a nagy csapat” - ezzel a szlogennel hirdették a Bajnokok a Parton - Vizes Sportok Napja elnevezésű balatonfüredi eseményt, amelyet a Balatonfüredi Utánpótlás Sport Club rendezett.

A szerdára kiírt alkalom remek ötlet volt a két vizes világbajnokság közötti időszak kitöltésére. Az úszó elit után ugyanis hamarosan a már visszavonult sportolók is megmérettetik magukat Balatonfüreden, az úgynevezett masters vb nyílt vízi versenyeit augusztus 10. és 12. között rendezik a városban (a budapesti program augusztus 7-én rajtol és egészen 20-áig tart).

Visszatérve a „nagy csapatra”, a jelző ez esetben kicsit sem túlzás, hiszen a Kemény Dénes vezette, Millennium nevű együttes olimpiai bajnokokból áll, közülük többen többször is a dobogó tetejére állhattak ötkarikás játékokon. Az alakulat, amely a masters vb-n a 40 év felettiek kategóriájában indul majd, ezúttal Füreden mutatta be, hogy a sportág szeretete nem múlt el, na és természetesen játszani sem felejtettek el a korábbi klasszisok.

Gergely István, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Märcz Tamás, Molnár Tamás, Steinmetz Barnabás, Szécsi Zoltán, Székely Bulcsú, Varga Tamás, Varga Zsolt, és Vári Attila is vízbe szállt a sétány elé épített mobil vízilabdapályán. A világot hosszú éveken keresztül végigverő csapatnak az Oázis nevű (a vb-n szintén induló, korábbi első ligás játékosokból álló) együttes volt az ellenfele a gálameccsen.

A remek hangulatú találkozót több mint ezren követték figyelemmel a lelátóról. A nézőknek nem kellett csalódniuk, fantasztikus megmozdulásokat láthattak és csodás góloknak tapsolhattak. Ahogyan Kásás Tamás a vízből kiemelkedett és lőtt a kapuba (vagy említhetnénk Kiss Gergő bombáit és Märcz Tamás bravúros csavarását), igazi édes nosztalgiát jelentett a szurkolóknak.

Természetesen az olimpiai bajnokok magabiztosan, közel húsz gólt szerezve nyertek, pedig az utolsó percben több fáradó játékost gyerek (szerepet kapott Kemény Dénes kisfia és Varga Zsolt kislánya) helyettesített a csapatban. Nem maradt el a zrika sem, a találkozót néha hangos nevetés kísérte, ahogyan a pályán lévő ugratták egymást.

- Jó volt játszani, jó volt röhögni. A lényeg az, hogy remek hangulatban telt az idő. Ezt szeretnénk a vb-n is, élvezzük a játékot, élvezzék a nézők, és persze azért nyérjük meg! - nyilatkozta a Naplónak a meccs után Kásás Tamás.

- Strandkörülmények között nehéz játszani, de alkalmazkodtunk a helyzethez és kezdeti hibák után szép dolgokat csináltunk - ezt már Kemény Dénes mondta kérdésünkre, a korábbi szövetségi kapitány (aki Märcz Tamás személyében a jelenlegi szövetségi kapitányt is dirigálta) a vb-vel kapcsolatban hozzátette, minden meccset szeretnének megnyerni. - Nem ismerjük igazán az ellenfeleket, de nem is ez a lényeg, hanem az edzettségi állapot. Azon dől majd el minden, igyekszünk a lehető legjobban felkészülni - jegyezte meg a háromszoros olimpiai bajnok edző.

Az eseményt többféle program színesítette. Először szinkronúszók mutatták be különleges tudásukat, majd utánpótlás vízilabdázók játszottak meccseket a Balatonban. Ezután két egykori kapussztárnak, Kósz Zoltánnak és Szécsi Zoltánnak lehetett ötmétereseket dobálni. A szervezők beszélgetésre invitálták a világ, és Európa-bajnok Kásás Zoltánt, valamint három kapust, Kósz Zoltánt, a huszonötszörös válogatott egykori labdarúgót, Gujdár Sándort és a Balatonfüredi KSE kitűnőségét, Fazekas Nándort, aki több mint kétszázszor öltötte magára a kézilabda nemzeti csapat dresszét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!