Sport

2017.08.02. 18:20

Fontos volt a minél több sikerélmény is - Az U14-es bajnokság győztese az UFC Nagykanizsa

NAGYKANIZSA Az UFC Nagykanizsa labdarúgó palántái is indulhattak a megyei U14-es bajnokság küzdelmeiben és a kanizsai fiatalok végül meg is nyerték a pontvadászatot. Az ifjú focisták Bene Gábor vezetésével játszottak az országos versengés mellett a megyeiben is.

Kühne László

- Az országos U14-es másodosztály északnyugati csoportjának küzdelmei mellett tanítványainkkal elindultunk a megyei U14-ben is, ahol nyolc plusz egyes létszámmal játszhattunk az úgymond keresztpályás bajnokság keretében - kezdte értékelését Bene Gábor. - Tulajdonképpen azért is neveztünk szívesen, hogy ezzel korosztályában mindenki kellő játéklehetőséget kaphasson, evvel is biztosítva valamennyi focistánk megfelelő versenyeztetését. A megyei fordulók amúgy szerdánként voltak és a kanizsai csoportot sikerült pontveszteség nélkül nyernünk úgy, hogy játékosaink nagy része 2004-2005-ös születésű volt a 2003-as korhatárral jelölt pontvadászatban.

A csoportkör után következhetett a döntőbeli szakasz, annak keretében az UFC a másik két csoport elsőjével mérkőzhetett.

- Zalaegerszegen döntőzhettünk a Police-Ola és a Csács csapataival, mindketten többségében nálunk idősebbekkel álltak fel, de a srácok érett, illetve ötletes futballal rukkoltak ki és mindkét ellenfelüket biztosan legyőzve nyerték meg a megyei bajnoki címet.

Az UFC Nagykanizsa U14-es győztes együttese. Felső sor (balról): Mutter Marcell, Németh Pál, Bedi Mátyás, Bedő Csaba, Bene Gábor edző, Kovács Rómeó, Józsa Ádám, Déri Adrián. Középső sor (balról): Faller Kristóf, Horváth Viktor, Balogh Levente, Füzesi Péter, Horváth Gergő. Elöl: Németh Marcell és Berkes Dávid - Fotó: UFC Nagykanizsa

Adódik persze a kérdés, hogy mit is hasznosíthatnak mindebből az országos bajnokságban szintén érdekelt ifjak, hiszen a további töretlen fejlődésüket is szem előtt kell tartani.

- Mindenképpen hasznos volt számunkra a megyei sorozat, lévén így sok mérkőzésünk volt, amelyeken főleg a labdabirtoklást gyakorolhattuk és a kreatív támadójátékunkat fejleszthettük - hallottuk Bene Gábortól. - Összességében is elégedettek lehettünk játékosainkkal, hiszen lelkesen végigjátszották a szezont. A többszöri sikerélmény pedig azért is jött jól számukra, mivel az országos U14-es pontvadászatban - sokszor ott is idősebbekkel mérkőzve - ez azért valamivel kevesebbszer adatott meg nekik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!